Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εντυπωσιακή συγκέντρωση της ΚΝΕ στη Λάρισα

Κάλεσμα προς όλους τους νέους να βαδίσουν στο δρόμο που άνοιξε το Πολυτεχνείο, να περάσουν στην αντεπίθεση και ν' απορρίψουν τη λογική της ατομικής φυγής απηύθυνε από τη Λάρισα ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός."Βαδίστε στο δρόμο των αγώνων, που μας θέλει ανυπότακτους για όλα όσα μας ανήκουν. Μόνο με ισχυρό το ανυπότακτο κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ και μαζική ΚΝΕ, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο πάλης και να τα αλλάξουμε όλα", είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Σοφιανός στην εντυπωσιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι νέοι της Λάρισας, το απόγευμα της Κυριακής, στο "Γαλαξία".

Στο Πολυτεχνείο και στα μηνύματά του, "που είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε", αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του ο Ν. Σοφιανός. "Σήμερα, 23 χρόνια μετά, έχουμε μπροστά μας τους ίδιους εχθρούς, με τους οποίους το Πολυτεχνείο του '73 αναμετρήθηκε. Σήμερα φορούν άλλο προσωπείο, μα έχουν τους ίδιους όπως τότε αντιλαϊκούς και αντιδραστικούς στόχους. Στη χώρα μας πλανιέται μια νέα δικτατορία, που ήδη σκιάζει τη ζωή μας και απειλεί το μέλλον. Είναι η ευρωδικτατορία του Μάαστριχτ, είναι η νέα ιμπεριαλιστική τάξη του πολέμου", τόνισε ο γραμματέας της ΚΝΕ. Οσον αφορά το ενδεχόμενο αλλαγής του γιορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε: "Η πρόθεση της κυβέρνησης θα μείνει πρόθεση". Μάλιστα ανέφερε πως ήδη έχουν αρχίσει οι ετοιμασίες για το γιορτασμό και έκανε σαφές ότι οι νέοι θα περιφρουρήσουν την επέτειο και απ' αυτούς που θέλουν να τη μετατρέψουν σε μνημόσυνο και απ' αυτούς οι οποίοι αρέσκονται στις καταστροφές. "Το μήνυμα του Πολυτεχνείου δεν καταργείται, δε σβήνει, δεν καίγεται", είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας παράλληλα ότι για την ΚΝΕ ο γιορτασμός δεν εξαντλείται μόνο στα πλαίσια της Αθήνας αλλά προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα και στις εκδηλώσεις σ' όλη τη χώρα.

Ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε διεξοδικά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι, κάνοντας λόγο για τα "αδιέξοδα που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική ακολουθώντας τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης". Επισήμανε πως οι μαθητές, οι φοιτητές, οι σπουδαστές, οι άνεργοι, οι νέοι αγρότες και οι νέοι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και βλέπουν ολοένα και περισσότερα "απαγορεύεται" στη ζωής τους: "Απαγορεύεται" η σταθερή δουλιά, η μόρφωση, το δικαίωμα στο όνειρο και την ελπίδα... "Μπορούμε να γίνουμε η γενιά της αντεπίθεσης, να ζήσουμε άλλες μέρες, να γνωρίσουμε τη δύναμη και την ομορφιά του αγώνα. Μπορούμε να νικήσουμε, μπορεί να νικήσει το δίκιο, το μέλλον", κατέληξε ο Ν. Σοφιανός καταχειροκροτούμενος από τους νέους της Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ