Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ
"Μηχανισμός επιβολής λιτότητας, το νέο μισθολόγιο"

Προς νέες γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ μέχρι τέλος Νοέμβρη προσανατολίζονται οι καθηγητές, μετά την καταψήφιση από τη Σύνοδο των Προέδρων των ΕΛΜΕ, το περασμένο Σάββατο, της πρότασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ για 48ωρη απεργία στις 25 και 26 Νοέμβρη.

Η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ εξέτασε και το θέμα του νέου μισθολογίου, το οποίο χαρακτηρίζει μηχανισμό επιβολής και διαιώνισης της λιτότητας. "Είναι φανερό, τονίζουν, ότι η κυβέρνηση με το νέο μισθολόγιο προχωρεί σε μια "τακτοποίηση" του μισθολογικού καθεστώτος των δημοσίων υπαλλήλων, "χρηματοδοτώντας" το νέο μισθολόγιο με τα κονδύλια που έπρεπε να διατεθούν για το διορθωτικό ποσό και τις εισοδηματικές αυξήσεις για το 1997. Η διάρθρωση των αποδοχών σε τρία επίπεδα (βασικός μισθός και χρονοεπίδομα - επίδομα εξομάλυνσης - επίδομα εξωδιδακτικής εμπειρίας) φαλκιδεύει τις συνολικές και τις συντάξιμες αποδοχές μας και διαιωνίζει, αναπαράγει και ενισχύει την άναρχη πολιτική μισθών".

Οι καθηγητές διεκδικούν διπλασιασμό των αποδοχών τους, αυξήσεις ώστε να φτάσουν οι μηνιαίες καθαρές αποδοχές του νεοδιόριστου καθηγητή το 1997 στις 250.000 δρχ., με κλιμάκωση για τους υπόλοιπους καθηγητές ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, με στόχο να διαμορφωθεί η σχέση εισαγωγικών - καταληκτικών αποδοχών στο 1:25 και άμεση θεσμοθέτηση του δικαιώματος των ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων και της σύναψης κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, που θα ενσωματώνει όλες τις κατακτήσεις του κλάδου.

  • Συνεχίζουν την αποχή από το διδακτικό έργο οι σύλλογοι ΔΕΠ Πανεπιστημίου Πάτρας, Πάντειου Πανεπιστημίου, Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Φιλοσοφικής, ενώ χτες ανέστειλαν την αποχή οι διδάσκοντες στο ΕΜΠ. Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων με τον υπουργό Παιδείας, προκειμένου να βρεθεί τελική λύση στο θέμα της εξέλιξης των μελών ΔΕΠ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ