Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Τα προβλήματα υποκινούν τους αγροτικούς αγώνες

Την πλήρη υποταγή της κυβέρνησής του στην ΕΕ ομολόγησε στη Βουλή ο υπουργός Γεωργίας, απαντώντας σε επερώτηση του Κόμματος, για τα προβλήματα των αγροτών και της αγροτικής οικονομίας

Την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στην αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που οδηγεί τους αγρότες στο ξεκλήρισμα, επιβεβαίωσε μια ακόμη φορά στη Βουλή ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας, απαντώντας σε επερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, για τα προβλήματα των αγροτών και της γεωργίας.

Το μόνο που έκανε ο υπουργός ήταν να υπεραμυνθεί της καταστροφικής πολιτικής της ΕΕ και να προσπαθήσει να δικαιολογήσει την υποτακτική στάση της κυβέρνησης. Απέφυγε να απαντήσει στα συγκεκριμένα ζητήματα, στο πώς θα λυθούν τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών και πώς θα αποτραπεί η συρρίκνωση της γεωργίας και του αγροτικού πληθυσμού, που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες. Επικαλούμενος τα δημοσιονομικά ελλείμματα της πολιτικής της κυβέρνησης, αρνήθηκε την καταβολή εθνικών ενισχύσεων και τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών. Ο Στ. Τζουμάκας δεν παρέλειψε ούτε και χτες να πει πως, τάχα, οι κινητοποιήσεις των αγροτών γίνονται από το ΚΚΕ. Ανέφερε προκλητικά πως, τάχα, και η επερώτηση του Κόμματος κατατέθηκε στα πλαίσια της οργάνωσης κινητοποιήσεων από το ΚΚΕ. Κι αυτό, αντί να απαντήσει στην ουσία των ερωτημάτων που ανέπτυξαν χτες στη Βουλή οι επερωτώντες βουλευτές του Κόμματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Στρατής Κόρακας τόνισε ότι η θέση και η πολιτική του ΚΚΕ βασίζεται στη διαπίστωση της πικρής πραγματικότητας που γεύονται οι Ελληνες αγρότες. "Η αγροτική οικονομία ασφυκτιά - είπε χαρακτηριστικά - στα πλαίσια της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ, ενώ η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη σ' αυτήν την πολιτική και σπεύδει να δείξει ότι είναι καλύτερος διαχειριστής από τη ΝΔ". Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος αναφέρθηκε, ανάμεσα στα άλλα, και στη βιομηχανία διώξεων που έστησε η κυβέρνηση σε βάρος των αγροτών, που στόχο έχει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημά τους. Ωστόσο, οι κινητοποιήσεις των αγροτών θα κλιμακωθούν δυναμικά και το ΚΚΕ θα στέκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, υπογράμμισε.

Ο πρώτος επερωτών βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας τόνισε πως η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε αυτά που θα μπορούσε να κάνει, γιατί υποτάσσεται στις επιταγές των επιτελείων των Βρυξελλών, του Μάαστριχτ και των πολυεθνικών. "Η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο για να σταματήσουν οι αρνητικές επιπτώσεις στη γεωργία. Να στηρίξει το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών που καταστρέφονται στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη, είπε. Το ίδιο γίνεται και με τους σταφιδοπαραγωγούς, που η κυβέρνηση ανακοίνωσε τιμή μικρότερη και από αυτήν που δίνουν οι έμποροι! Ζήτησε από την κυβέρνηση, επιτέλους, να πει "όχι" στις αντιαγροτικές αποφάσεις της ΕΕ και να πάρει μέτρα, να δώσει εθνικές ενισχύσεις, επιδοτούμενα επιτόκια και ρύθμιση των χρεών". "Τα προβλήματα και η πολιτική σας ξεσηκώνουν τους αγρότες σε αγώνες και όχι το ΚΚΕ,υπογράμμισε ο Βαγγ. Μπούτας.

Στα γενικότερα προβλήματα των αγροτών και ιδιαίτερα των καπνοπαραγωγών και στην κοροϊδία της εκτροπής του Αχελώου αναφέρθηκε ο βουλευτής Αχιλλέας Κανταρτζής,ενώ η Μαρία Μπόσκου σημείωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες σχετικά με τα οπωροκηπευτικά. Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων και της κτηνοτροφίας ανέπτυξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Απόστολος Τασούλας.Ενώ για τις αρνητικές εξελίξεις στην καλλιέργεια των σιτηρών μίλησε ο βουλευτής Νίκος Γκατζής,ο οποίος επίσης κατάγγειλε την κυβέρνηση για την προσπάθεια να επιβάλει νέα χαράτσια στους αγρότες με το Ταμείο Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ.

Τέλος την υποταγή της ΝΔ στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ ομολόγησε, ουσιαστικά, με την τοποθέτησή του και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος "ανακάλυψε" στην επερώτηση του ΚΚΕ "δαιμονολογικά στοιχεία"! Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Ε. Αποστόλου το μόνο που βρήκε στην αντιαγροτική πολιτική ήταν το γνωστό πως τα προβλήματα της ελληνικής γεωργίας οφείλονται στην έλλειψη εθνικής στρατηγικής στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ