Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τριήμερες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Συγκροτήθηκε οργανωτική επιτροπή

Οι μαζικοί και λαϊκοί φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αγωνιστών 1967 - 1974 καλούν το εργατικό κίνημα, τους επιστημονικούς φορείς, την ΤΑ, τις αντιστασιακές οργανώσεις, τη μαθητική και σπουδάζουσα νεολαία και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα της Θεσσαλονίκης να πάρουν μέρος στις τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο και να υπερασπιστούν το χαρακτήρα και το νόημά του από τις προσπάθειες υπονόμευσης και αλλοίωσης.

Οπως αναφέρει στο κάλεσμά της η Οργανωτική Επιτροπή, "το Πολυτεχνείο, η κορύφωση του παλλαϊκού αγώνα, με τον ανατρεπτικό χαρακτήρα και τα αντιιμπεριαλιστικά, αντιμονοπωλιακά, δημοκρατικά αιτήματά του, μας καλεί σε ανυποχώρητο διεκδικητικό αγώνα. Το Πολυτεχνείο μάς θέλει μπροστά στις μάχες για Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, δημόσια δωρεάν παιδεία, κοινωνική δικαιοσύνη και δουλιά".

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, την Παρασκευή 15/11 θα γίνει κατάθεση στεφάνων και απότιση τιμών στο μνημείο των ηρώων στο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Το Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο χώρο του ΕΚΘ. Την Κυριακή, θα γίνει μεγάλη συγκέντρωση του λαού της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 4.30 μμ και πορεία μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ, προς το Πολυτεχνείο.

Στην Οργανωτική Επιτροπή, που είναι ανοιχτή, συμμετέχουν οι Σύλλογοι Φοιτητών Φυσικού, Εικαστικού, Φιλολογικού, Γερμανικού, Αγγλικού, οι 5 ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, η ΕΔΟΘ και ο ΣΦΕΑ. Επίσης, το ΕΚΘ με απόφαση της Ολομέλειάς του αναμενόταν να λάβει χτες το βράδυ απόφαση για συμμετοχή του στις εκδηλώσεις.

Στο Βόλο

Με ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, πορεία στο κέντρο της πόλης και ομιλίες από εκπροσώπους φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων, που θα αποτελεί την κορύφωση τριήμερων εκδηλώσεων, θα τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Βόλο. Σε προχτεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του "Πεδίον Αρεως", συμμετείχαν εκπρόσωποι των οργανώσεων: Ενωση Μηχανοσιδηρουργών Βόλου, ΕΤΕ ΔΕΗ, Σύλλογοι Φοιτητών Μηχανικών Χωροταξίας, Πολιτικών Μηχανικών, Νηπιαγωγών, Παιδαγωγών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Γεωπονίας, "Νεανική Δράση για την Ειρήνη", Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Βόλου, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μαγνησίας, Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Παράρτημα Μαγνησίας και Πανελλήνια Ενωση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων. Συγκροτήθηκε οργανωτική επιτροπή και τριμελής Γραμματεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις πάνω στο αντικείμενο σπουδών (2022-05-18 00:00:00.0)
Μαζικός, παλλαϊκός γιορτασμός (2002-11-15 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια αλληλεγγύης (2002-04-13 00:00:00.0)
Αγωνιστικά τιμούν την εξέγερση (2000-11-16 00:00:00.0)
Διευρύνεται η Επιτροπή στη Θεσσαλονίκη (1996-11-13 00:00:00.0)
Σύσκεψη για το γιορτασμό του Πολυτεχνείου (1996-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ