Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο τυπικός...

Το πρωί του Σαββάτου και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η πρώην δήμαρχος Νίκαιας και επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" Βέρα Νικολαϊδου ζητά το λόγο. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Δ. Αβραμόπουλος της "επιτρέπει" να μιλήσει "κατ' εξαίρεση", επειδή δεν ήταν σύνεδρος, αλλά παρατηρητής. Η "ευνοημένη" ρωτά αν η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ θα θέσει σε ψηφοφορία την ομόφωνη απόφαση της ΤΕΔΚΝΑ, για κλείσιμο των δήμων ως απάντηση στην κυβερνητική πρακτική, προκειμένου να γίνει και απόφαση της ΚΕΔΚΕ. "Ασφαλώς, απαντά ο πρόεδρος. Μην είστε κακόπιστη απέναντι στο προεδρείο".

Λίγο αργότερα η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ ανακοινώνει την πρότασή της να παραχωρήσει η ίδια η ΤΑ τα δισ. που σκοπεύει να της παρακρατήσει η κυβέρνηση. Ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Κ. Τζατζάνης ζητά το λόγο, για να δηλώσει την αντίθεσή του στη σύμπλευση της ΚΕΔΚΕ με την κυβέρνηση. Αυτή τη φορά ο Δ. Αβραμόπουλος "όρθωσε ανάστημα". Δεν τον άφησε να μιλήσει, καθότι δεν ήταν σύνεδρος, αλλά παρατηρητής. "Δεν είναι θέμα μόνο τυπικό, αλλά και ουσίας", είπε.

Ο τυπικότατος πρόεδρος, όμως, παρακάμπτει την έλλειψη απαρτίας και κατοχυρώνει την πρόταση του ΔΣ με την ψήφο 7-8 συνέδρων, καθώς οι υπόλοιποι 100, αντί να είναι στην αίθουσα, είχαν προτιμήσει άλλες ενασχολήσεις, έξωθεν. Ο ίδιος, το ίδιο "τυπικά", προχωρά στην ψήφιση, αργότερα, προτάσεων, με την παρουσία στην αίθουσα των συνεδριάσεων τριάντα μόλις συνέδρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ