Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συντονισμός αγροτών για συλλαλητήρια

Αύριο Τετάρτη πραγματοποιείται στην Καρδίτσα πανθεσσαλική σύσκεψη των οχτώ ΟΑΣ των νομών της Θεσσαλίας, για τη διοργάνωση δυναμικών αγροτικών συλλαλητηρίων

Πανθεσσαλική σύσκεψη των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, γίνεται, αύριο Τετάρτη, στην Καρδίτσα.

Στη σύσκεψη, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των οχτώ Ομοσπονδιών από τους τέσσερις Θεσσαλικούς νομούς, θα ληφθούν αποφάσεις για την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό της πανθεσσαλικής αγροτικής κινητοποίησης που θα γίνει στα τέλη του μήνα. Οι αγρότες της περιοχής είναι αποφασισμένοι να δώσουν, για μια ακόμα φορά, δυναμική απάντηση στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Ενωμένοι σαν μια γροθιά - ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και κομματικές προτιμήσεις - θα βγουν, με τα γεωργικά τους μηχανήματα, στους δρόμους, απαιτώντας, "εδώ και τώρα", λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους. Ιδιαίτερα οι βαμβακοπαραγωγοί και οι παραγωγοί καλαμποκιού βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, καθώς φέτος η παραγωγή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, είναι πάρα πολύ μειωμένη και ταυτόχρονα οι τιμές έπεσαν πολύ, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, μ' αποτέλεσμα το εισόδημά τους να πληγεί καίρια.

Ολο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις, με κλείσιμο επαρχιακών δρόμων, σε πολλά χωριά της Καρδίτσας κι άλλες περιοχές, ενώ οι αγρότες ετοιμάζονται για τη μεγάλη αγροτική εξέγερση στα τέλη του Νοέμβρη. Προχτές Κυριακή πραγματοποιήθηκε μεγάλη κινητοποίηση στο χωριό "Ελευθέριο της Λάρισας. Οι αγρότες, με δεκάδες τρακτέρ, απέκλεισαν το δρόμο Λάρισας - Αγιάς και έκαψαν ποσότητες βαμβακιού. Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γ. Παττάκης,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, επισήμανε ότι η αγροτιά, συσπειρωμένη στους αγροτικούς συλλόγους, θα δώσει τη μάχη για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της. Μόνο με τον αγώνα τους οι αγρότες - υπογράμμισε - μπορούν να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τη σωτηρία της αγροτικής παραγωγής και τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος. Και προειδοποίησε πως στα τέλη Νοέμβρη αναμένεται αγροτική θύελλα που θ' αγκαλιάσει ολόκληρη τη Θεσσαλία κι όλη τη χώρα.

Μετά από χτεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ της ΟΑΣ Ν. Λάρισας ανακοίνωσε ότι η Ομοσπονδία θα πάρει μέρος στην πανθεσσαλική σύσκεψη της Καρδίτσας με την απόφαση να οργανωθούν κοινά συλλαλητήρια και αγώνες άμεσα. Για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των αγροτών του νομού, η Ομοσπονδία καλεί μετά την πανθεσσαλική, την Παρασκευή 15 Νοέμβρη, σύσκεψη με συμμετοχή όλων των αγροτικών συλλόγων και αγροτών στα γραφεία της ΕΑΣ Λάρισας, ώρα 5 μμ. Η ΟΑΣ Λάρισας τονίζει ότι δε γίνεται αποδεκτός ο νέος προϋπολογισμός που προαναγγέλλεται από την κυβέρνηση και θα τον αντιπαλέψουν οι αγρότες, καθώς πρόκειται για προϋπολογισμό ξεκληρίσματος των καταχρεωμένων μικρομεσαίων αγροτών. Επίσης, καταγγέλλεται η παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης για την εκτροπή του Αχελώου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ