Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Απάντηση στον ξεπεσμό

Απαντώντας στις χτεσινές απαράδεκτες δηλώσεις Τζουμάκα από τη Λάρισα, το ΔΣ της ΟΑΣ Ν. Λάρισας τονίζει: "Ο ξεπεσμός της κυβέρνησης έφτασε στο έσχατο σημείο. Αντί να σκύψει και να δώσει λύσεις στα εκρηκτικά πλέον προβλήματα των αγροτών, καταφεύγει στις ύβρεις και στη συκοφαντία διά μέσου του υπουργού Γεωργίας, ο οποίος απευθύνεται στους αγρότες λέγοντάς τους: "Είστε κλέφτες! Και, ακόμα, ότι κανένας αγρότης δε συμμετέχει στις κινητοποιήσεις παρά μόνον κάποια στελέχη του ΚΚΕ".

Πρέπει να γίνει καθαρό σ' όλους τους αγρότες, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδία, πως: Αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί ως εκτελεστής των αποφάσεων των πολυεθνικών εταιριών, λειτουργεί ως υπαλληλικό τους προσωπικό, ως παράρτημα της ΚΟΜΙΣΙΟΝ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου "κουμάντο" κάνουν τα μονοπώλια και τα μεγάλα συμφέροντα. Γι' αυτό και καταστρέφουν τα μικρά νοικοκυριά για να βρίσκουν τα αφεντικά τους φτηνή πρώτη ύλη (βαμβάκι) από το Πακιστάν, την Ινδία και αλλού όπου κι εκεί εκμεταλλεύονται τους Λαούς. Γι' αυτό και συκοφαντούν και στέλνουν στα δικαστήρια όσους αγρότες σηκώνουν κεφάλι (ενάντια) σ' αυτόν τον ξεπεσμό και σ' αυτήν την πολιτική. Και, γι' αυτό, αύριο θα περάσουν σε πιο ανοιχτές μορφές τρομοκρατίας ενάντια σ' όσους επιμένουν να αγωνίζονται.

Ετσι, η απάντηση της αγροτιάς, προειδοποιεί η ΟΑΣ Ν. Λάρισας, είναι μονόδρομος: Παναγροτικό - παλλαϊκό μέτωπο πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής υποτέλειας στα μονοπώλια και στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Η αρχή θα γίνει άμεσα με τα πανθεσσαλικά συλλαλητήρια και με ξεκάθαρα ταξικά αιτήματα που θα ικανοποιηθούν μόνο μέσα από την πάλη του αγροτικού κινήματος με την αμέριστη συμπαράσταση των εργατοϋπαλλήλων, των επαγγελματοβιοτεχνών και μικρεμπόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ