Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΤΑ
Συντονισμός φορέων για την παιδεία

Πορεία των σπουδαστών αύριο Τετάρτη

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στο ΤΕΙ Αρτας η προγραμματισμένη σύσκεψη φορέων της πόλης, με θέμα "Συντονισμός της δράσης της κοινωνίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκπαίδευσης". Τη συνάντηση είχε προτείνει στο ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών η Πανσπουδαστική Αγωνιστική Συσπείρωση - ΠΚΣ ΤΕΙ Αρτας.

Συμμετείχαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αρτας, το Εργατικό Κέντρο Αρτας, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Μονίμου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της ΣΤΕΓ ΤΕΙ Ηπείρου, η ΠΕΑΕΑ, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γυναικών (παράρτημα ΟΓΕ), δύο Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, ο νομάρχης, ο αντιδήμαρχος, η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη", ο Σύλλογος Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ και το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Η σύσκεψη κατέληξε στη δημιουργία συντονιστικής επιτροπής, αφού στη συζήτηση που έγινε τονίστηκε από πολλούς ομιλητές η αναγκαιότητα κοινής πάλης, κοινής δράσης των μαζικών φορέων για την αντίσταση και την αντεπίθεση στη συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι συμμετασχόντες ενέκριναν ψήφισμα, στο οποίο αναφέρεται ότι επιχειρείται μια συντηρητική επίθεση σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η φιλοσοφία των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας, που υπαγορεύονται από τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της "Λευκής Βίβλου" και του ΟΟΣΑ.

Με την απόφαση της σύσκεψης, καταδικάστηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης για αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, η κατηγοριοποίηση σχολών και ιδρυμάτων με την "αξιολόγηση" και τις πιστωτικές μονάδες, μέσω των οποίων εντείνονται οι ταξικοί φραγμοί. Ακόμη τονίστηκε η αντίθεση στο "εθνικό απολυτήριο" και την εκτίμηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αναγνώριση, ως πανεπιστημιακών, τίτλων σπουδών ιδιωτικών κολεγίων. Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Αρτας, με τη στήριξη των φορέων που πήραν μέρος στη σύσκεψη, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση κινητοποίησης - πορείας αύριο Τετάρτη, 13 Νοέμβρη.Οι σπουδαστές ζητούν ενιαία ανώτατη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού. Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους. ανέγερση νέων εστιών. Οχι ενοίκια στις εστίες. Δωρεάν παροχή συγγραμμάτων. Κατοχύρωση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, γίνεται αναφορά και στις συνθήκες διαβίωσης των σπουδαστών στην πόλη της Αρτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ