Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία πείνας Κούρδων προσφύγων

Απεργία πείνας για 36 ώρες - από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι το βράδυ του Σαββάτου - πραγματοποίησαν αρκετοί από τους 1.600 Κούρδους πρόσφυγες που διαμένουν στις κατασκηνώσεις του Αγιου Ανδρέα διεκδικώντας τη χορήγηση αδειών παραμονής και εργασίας.

Η απεργία πείνας από τους Κούρδους έληξε ύστερα από τις εγγυήσεις που έδωσαν τόσο η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, όσο και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ότι θα δοθούν άδειες παραμονής για έξι μήνες στους 1.600 Κούρδους πρόσφυγες και μετά τη λήξη τους θα ανανεωθούν εκ νέου, ενώ παράλληλα θα δοθούν και άδειες εργασίας. Μάλιστα οι εργασίες για την έκδοση των αδειών, υποστήριξαν και οι δυο φορείς, θα άρχιζε από χτες Δευτέρα (11.11.96). Οι πρόσφυγες, πάντως, με ανακοίνωσή τους, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προβούν σε νέες δυναμικές ενέργειες - απεργία πείνας 200 ατόμων έξω από τη Βουλή - αν τελικά δεν εκπληρωθούν τα αιτήματά τους.

Η ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων των Κούρδων προσφύγων εκκρεμεί απ' το Σεπτέμβρη, όταν μετεγκαταστάθηκαν στον Αγιο Ανδρέα απ' την πλατεία Ωδείου. Επιπλέον οι πρόσφυγες αντιμετωπίζουν προβλήματα με το λιγοστό φαγητό και τις σκηνές. Η επιβίωσή τους θα γίνει ακόμα χειρότερη ενόψει του χειμώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ