Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Λείπουν καθηγητές και αίθουσες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χτεσινή εκδήλωση της Ενωσης Γονέων Κορυδαλλού και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Πειραιά

Με στόχο την κινητοποίηση των γονιών πάνω στα ζητήματα της εκπαίδευσης και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους ίδιους για την επίλυση των προβλημάτων της δημόσιας, δωρεάν παιδείας, πραγματοποιήθηκε η χτεσινή εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Πειραιά και της Ενωσης Γονέων Κορυδαλλού.

Οι ελλείψεις σε καθηγητές - που στο Κορυδαλλό ξεπερνούν τις 30, ενώ σε όλη τη Νομαρχία Πειραιά ξεπερνούν τις 170 - οι ελλείψεις σε σχολικές αίθουσες και γενικότερα σε υποδομή, ήταν τα προβλήματα που κατήγγειλαν οι γονείς του Κορυδαλλού στην κατάμεστη αίθουσα του "ΣΙΝΕ Παράδεισος".

"Το 6,7% του προϋπολογισμού που δίνεται για την παιδεία είναι το χαμηλότερο όλων των εποχών", τόνισε στην ομιλία της η πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Κορυδαλλού, Α. Βάλμη.Και συνέχισε: "Πρώτη χρονιά φέτος παρουσιάστηκαν στον Κορυδαλλό τόσα πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς. Τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι ελλείψεις αυτές των καθηγητών ήρθαν να προστεθούν στις ελλείψεις δεκάδων σχολικών αιθουσών".

Η Α. Βάλμη είπε χαρακτηριστικά ότι τα τελευταία χρόνια τα φροντιστήρια στον Κορυδαλλό αυξάνονται και πληθαίνουν, χωρίς όμως να συμβαίνει το ίδιο και με τα σχολικά κτίρια. "Εμείς οι γονείς, είπε, ψάχνουμε πρώτα να βρούμε καλό φροντιστήριο και μετά καλό σχολείο. "

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Πειραιά, η πρόεδρός της Κ. Κυριακοπούλου είπε ότι η παιδεία σήμερα είναι δημόσια και δωρεάν μόνο στα λόγια. "Με το νόμο για την αποκέντρωση, τόνισε, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας, δωρεάν παιδείας. Με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του υπουργείου Παιδείας στις Νομαρχίες, χωρίς τη μεταβίβαση των ανάλογων πόρων, καλούμαστε οι γονείς, μέσω της αύξησης της δημοτικής φορολογίας, να καλύψουμε τις ελλείψεις των σχολείων".

Η Κ. Κυριακοπούλου κάλεσε τους παραβρισκόμενους γονείς και μαθητές να συμμετάσχουν στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους για την υπεράσπιση του δημόσιου, δωρεάν εκπαιδευτικού συστήματος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Γ. Λαγονίκας, νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά και μέλος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", ο Π. Γιαννακόπουλος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, ο αντινομάρχης Πειραιά, Γ. Μαρωνίτης,ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λ. Κανέλλος και εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ