Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποχρέωση η φιλοξενία πυρηνικών του ΝΑΤΟ στη χώρα μας!

Η Ελλάδα έχει υπογράψει συνθήκες που τη δεσμεύουν να χρησιμοποιεί και να φιλοξενεί στο έδαφός της πυρηνικά του ΝΑΤΟ, όπως προκύπτει από έγγραφα που διέφυγαν από το ΝΑΤΟ σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που έκαναν συγκέντρωση στη Βουδαπέστη.

Την παραπάνω καταγγελία κάνει η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία για την προστασία του περιβάλλοντος και κατά της πυρηνικής και βιοχημικής απειλής.Η παραπάνω οργάνωση πήρε μέρος σε σεμινάριο που έγινε στη Ζυρίχη (9 Νοέμβρη 1996) με θέμα τη δημιουργία της αποπυρηνικοποιημένης Ευρώπης. Την Ελλάδα εκπροσώπησε η Μ. Αρβανίτη - Σωτηροπούλου.

Στη συνάντηση αυτή διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα, παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων, είναι χώρα των πυρηνικών όπλων επειδή είναι στο ΝΑΤΟ, όπως καταγγέλλει η Ιατρική Εταιρεία και υπενθυμίζει ότι με απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η απειλή χρήσης των πυρηνικών όπλων και φυσικά η κατοχή τους απ' το ΝΑΤΟ είναι παράνομη και έρχεται σε αντίθεση με όλες τις ισχύουσες συνθήκες μείωσης των πυρηνικών όπλων.

Η Διεθνής Εταιρεία των γιατρών - μέλος της οποίας αποτελεί και το Ελληνικό τμήμα - παρέστη στην προκαταρκτική συζήτηση του ΟΑΣΕ και ζήτησε να μη διευρυνθεί το ΝΑΤΟ, όπως σχεδιάζεται, αλλά, αντίθετα, να αντικατασταθεί απ' τον ΟΑΣΕ.

Η Ελληνική Εταιρεία, με επιστολή της προς όλα τα κόμματα, ζητά την υποστήριξη των θέσεών της και, επίσης, ζητά απ' την ελληνική κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει στον ελληνικό λαό το αν πράγματι η Ελλάδα βάσει των συμφωνιών του ΝΑΤΟ μπορεί να φιλοξενεί πυρηνικά και να είναι βάση εκτόξευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ