Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενιαίος Φορέας για τα αντιπλημμυρικά

Μετά τις έντονες διαμάχες που εκδηλώθηκαν μεταξύ νομαρχών και ΕΥΔΑΠ, κατά τη διάρκεια των τελευταίων πλημμυρών στην Αθήνα, το ΥΠΕΧΩΔΕ υποχρεώθηκε να συγκροτήσει Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης των Αντιπλημμυρικών Εργων στο Λεκανοπέδιο.

Στο Φορέα αυτόν, που πρόκειται να συσταθεί και να συνεδριάσει τις επόμενες μέρες, θα συμμετέχουν: ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Χρ. Βερελής, ο πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Ε. Κουλουμπής, οι τέσσερις νομάρχες του Λεκανοπεδίου, καθώς και ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής της ΕΥΔΑΠ.

Οπως τόνιζαν χτες πηγές του ΥΠΕΧΩΔΕ, στόχος του φορέα αυτού θα είναι ο προγραμματισμός και η κατασκευή των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στην πρωτεύουσα, το συνολικό κόστος των οποίων εκτιμάται σε 250 δισ. δρχ., το 40% των οποίων μπορούν να εξασφαλιστούν από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΑΠΤΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτέλεση των έργων θα έχει ενιαία επίβλεψη, αλλά θα χωριστεί σε δύο τομείς. Ο πρώτος τομέας θα αφορά στην κατασκευή των κεντρικών αγωγών - κορμών, την ευθύνη για τους οποίους θα έχει η ΕΥΔΑΠ, ενώ ο δεύτερος τομέας θα αφορά στην εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων του τοπικού δικτύου τα οποία θα αναλάβουν οι νομαρχίες και οι δήμοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ