Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διευρύνεται η Επιτροπή στη Θεσσαλονίκη

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει στον τριήμερο γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μετά από απόφαση της ολομελείας του. Την πρωτοβουλία για τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη έλαβε Οργανωτική Επιτροπή μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αγωνιστών της περιόδου '67 - '74. Στην Επιτροπή που είναι ανοιχτή προς πλαισίωση, συμμετέχουν πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι, οι πέντε ΕΛΜΕ της πόλης, η ΕΔΟΘ, η ΣΦΕΑ και τώρα το ΕΚΘ.

Επίσης, τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της GOOD YEAR, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στην πορεία με δικό τους μπλοκ.

Η Οργανωτική Επιτροπή καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετέχει μαζικά στις εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα για να υπερασπιστεί έμπρακτα το χαρακτήρα και το νόημα του Πολυτεχνείου από τις προσπάθειες υπονόμευσης και αλλοίωσης τους. Να πάρει ο γιορτασμός μαζικό - παλλαϊκό χαρακτήρα, με εκδηλώσεις σε σχολεία, σχολές, τόπους δουλιάς, δήμους, φορείς, στρατόπεδα σε ολόκληρη την πόλη.

Το πρόγραμμα του κεντρικού τριήμερου γιορτασμού έχει ως εξής:

Παρασκευή 15/11: Κατάθεση στεφάνων και απότιση τιμών στο μνημείο των ηρώων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σάββατο 16/11: Εκδήλωση στο χώρο του ΕΚΘ.

Κυριακή 17/11: Συγκέντρωση του λαού της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους στις 4.30 μ.μ. και πορεία μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ προς το Πολυτεχνείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ