Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ
Τους κατάγγειλαν και μετά τους ψήφισαν

Καμπανάκι κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις χτυπούν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί όλης της χώρας, επισημαίνοντας ότι χρόνο με το χρόνο τα προβλήματα του κλάδου μεγαλώνουν και το μεροκάματο βγαίνει όλο και πιο δύσκολα.

Για τη σημερινή κατάσταση του κλάδου, επιρρίπτουν ευθύνες στις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και στην πολιτική που εφάρμοσαν σε βάρος των επαγγελματιών αυτοκινητιστών ταξί, αλλά και στη συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας τους, η οποία - όπως επισημαίνουν - όλα αυτά τα χρόνια, στην ουσία, ακολούθησε συναινετική τακτική απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου - και κυρίως αυτά που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητιστές ταξί της επαρχίας - αλλά και οι σοβαρές ευθύνες των τελευταίων κυβερνήσεων και της απερχόμενης ηγεσίας του κλάδου, αναδείχτηκαν στο τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων, που έγινε στην Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας (ΕΠΣ) κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση για να βγει ο κλάδος από το αδιέξοδο και ζήτησαν να ληφθούν από το συνέδριο αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Κάτι που απέρριψαν οι συνδικαλιστές των άλλων παρατάξεων.

Στις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Ομοσπονδία, ψήφισαν 350 σύνεδροι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσε η Ομοσπονδία, σε σύνολο 339 εγκύρων ψηφοδελτίων, έλαβαν: ΑΔΑΚ (ΝΔ) 153 ψήφους, ποσοστό 45,13% και 6 έδρες, ΔΗΜΑΕ (ΠΑΣΟΚ) 83 ψήφους, ποσοστό 24,48% και 3 έδρες, "Νέες Δυνάμεις" (ανεξάρτητος συνδυασμός στο χώρο της ΝΔ) 52 ψήφους, ποσοστό 15,33% και 2 έδρες, ΕΠΣ (υποστηρίχτηκε από τους κομμουνιστές) 27 ψήφους, ποσοστό 7,96% και 1 έδρα, "Νέα Πνοή" (ψηφοδέλτιο από τη Βόρεια Ελλάδα) 24 ψήφους, ποσοστό 7,07% και 1 έδρα.

Ο Παν. Μαυρίκης,εκπρόσωπος της ΕΠΣ, τονίζει ότι η μόνη ελπίδα για τον κλάδο είναι ο συνεπής και αταλάντευτος αγώνας και επισημαίνει ότι ήρθε η ώρα να εκλεγεί στην Ομοσπονδία "μαχητικό" προεδρείο, που θα χαράξει αγωνιστική τακτική, αξιώνοντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ