Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Νομοσχέδιο ρουσφετολογικό

Στο νομοσχέδιο Τζουμάκα περιλαμβάνονται διατάξεις για ρυθμίσεις χρεών συνεταιριστικών οργανώσεων, εταιριών, Οργανισμών, για προσλήψεις εκατοντάδων υπαλλήλων κλπ.

Ενα ακόμα νομοσχέδιο "αχταρμά" έδωσε χτες στη δημοσιότητα - στα πλαίσια του "χαρτοπόλεμου", που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα, παρουσιάζοντας λογής λογής νομοσχέδια - ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας. Αφοράπροσλήψεις εκατοντάδων υπαλλήλων στο υπουργείο Γεωργίας και την προσαρμογή του καθεστώτος που ισχύει για τα γεωργικά φάρμακα στις κατευθύνσεις της ΕΕ. Ενώ, προβλέπεται η διαγραφή ορισμένων ποσών και η ρύθμιση "υπό όρους" των υπόλοιπων από τα τεράστια χρέη κάποιων συνεταιριστικών οργανώσεων, τα οποία δε ρυθμίστηκαν προηγούμενα, αλλά και χρεών εταιριών της ΑΤΕ και άλλων δημοτικοσυνεταιριστικών εταιριών, οργανισμών του δημοσίου και ιδιωτών με στόχο την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της ΑΤΕ, ουσιαστικά.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η διάλυση του Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού και η μεταβίβαση των περιουσιακών του στοιχείων, η αλλαγή του χαρακτήρα των τριών περιφερειακών αγορών, η τροποποίηση ορισμένων διατάξεων του νόμου για τις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις και η σύσταση του Σώματος Ειδικών Ελεγκτών κλπ. Προβλέπονται ακόμα κάποιες διατάξεις σχετικά με την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών επιδοτήσεων από τη ΔΙΔΑΓΕΠ.

Οσον αφορά τις αθρόες προσλήψεις προσωπικού, προβλέπεται συγκεκριμένα: Η δημιουργία οργανικών θέσεων - και επομένως η πρόσληψη - στο υπουργείο Γεωργίας εκατοντάδων υπαλλήλων, από διοικητικούς υπαλλήλους, καθαρίστριες κλπ. ειδικότητες και επιστημονικού προσωπικού. Μονιμοποιούνται οι υπάλληλοι που μεταφέρθηκαν στο υπουργείο, όταν έκλεισε η αμαρτωλή ΑΓΡΕΞ και εντάσσεται στην ΑΤΕ και την Αγροτική Ασφαλιστική το αποσπασμένο προσωπικό από την Αγροτική Τεχνική ΑΕ.

Για τα χρέη των συνεταιρισμών, αξίζει να σημειωθεί πως σε σύνολο πλέον των 100 δισ. που προτείνεται να διαγραφούν μικρό, μόνον, μέρος αφορά καθαρόαιμες συνεταιριστικές οργανώσεις και το μεγαλύτερο ποσό αφορά ρυθμίσεις εταιριών, οργανισμών κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ