Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ
Στους δήμους η ευθύνη

Ολα τα αντιπλημμυρικά έργα διατομής μέχρι 0,8 μέτρων θα εκτελούνται από τους αντίστοιχους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ παράλληλα συγκροτείται Επιτροπή τεχνικών που θα διερευνήσει και θα εισηγηθεί αρμοδιότητες που ενδεχομένως μπορούν να μεταβιβαστούν στους διάφορους φορείς υλοποίησης των έργων.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο ΥΠΕΧΩΔΕ υπό την εποπτεία του υφυπουργού Χρ. Βερελή και στην οποία συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων κ. Χρυσικόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής Ν. Μιχαλόπουλος, ο νομάρχης Αθηνών Δ. Ευσταθιάδης και ο γενικός διευθυντής της ΕΥΔΑΠ Ι. Ιωαννίδης.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμη, μεταξύ άλλων:

  • Να ξεκινήσει αμέσως συνεργασία μεταξύ ΕΥΔΑΠ και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης προκειμένου οι μελέτες των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν ολοκληρωθεί να παραδοθούν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την προώθηση των τεχνικών δελτίων με σκοπό να χρηματοδοτηθούν και να κατασκευαστούν τα έργα αυτά.
  • Να υπάρξει ένα κεντρικό όργανο στο ΥΠΕΧΩΔΕ που θα ιεραρχεί τον τεχνικό σχεδιασμό και τις προτεραιότητες σε επίπεδο Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προώθηση των έργων.

Τέλος, συζητήθηκαν τα θέματα καθαρισμού των φρεατίων με συνυπευθυνότητα ΕΥΔΑΠ και δήμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ