Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΛΕΡΟΥ
Θα σταματήσει η παλινδρόμηση;

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα

Τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που παρουσιάζει το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, μετά τη λήξη των προγραμμάτων του Κανονισμού 815/84 της ΕΟΚ, όπου ήταν ενταγμένο και το πρόγραμμα αποασυλοποίησης, επισημαίνει με επίκαιρη ερώτησή του, που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας.

Τέσσερις διευθυντές του ψυχιατρείου, στις 6.11.1996, είχαν προειδοποιήσει με ανακοίνωσή τους ότι "το σημαντικό κομμάτι της λεγόμενης "ψυχιατρικής μεταρρύθμισης", οι σημαντικές αλλαγές που έγιναν στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, την τελευταία πενταετία, αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο παλινδρόμησης".

Οι εργαζόμενοι, που είχαν προσληφθεί για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών, βρίσκονται σε ανασφαλή θέση όσον αφορά την εργασιακή τους σχέση από τον Ιούλιιο του 1985. Από τον περασμένο Ιούλιο, όμως, οι εργαζόμενοι είναι τελείως ακάλυπτοι από οποιαδήποτε εργασιακή σχέση. Τους τελευταίους πέντε μήνες εργάζονται χωρίς πληρωμή, βασιζόμενοι σε κυβερνητικές υποσχέσεις ότι το ζήτημα σύντομα θα ρυθμιστεί. Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα οδήγησε όλους σχεδόν τους επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας στο να αποχωρήσουν και χωρίς ειδικευμένο προσωπικό, δεν μπορούν να εφαρμοστούν ειδικευμένα προγράμματα. Ο βουλευτής Απ. Τασούλας ρωτά τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονα γιατί εγκαταλείφθηκε το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου και συγκεκριμένα τα προγράμματα "ψυχιατρικής μεταρρύθμισης". Ακόμη ρωτά αν θα πληρωθεί το προσωπικό και αν θα εξασφαλιστεί η εργασιακή του σχέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ