Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Θέλουμε πράσινο

"Αυτό που έχουμε σήμερα είναι μια ανάσα. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας την κόψει... Οι ελεύθεροι χώροι στους Α. Αμπελόκηπους είναι ελάχιστοι. Επιμένουμε αγωνιστικά... Θέλουμε στη ΔΕΗ να γίνει σχολείο και πράσινο, στο πρώην Κέντρο Εργασίας και Προστασίας Αναπήρων να γίνει πράσινο, στον υπέργειο χώρο του Λαμπρόπουλου να γίνει πράσινο... ".

Λόγια κατοίκων, που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Α. Αμπελοκήπων. Οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν, για άλλη μια φορά, τη θέλησή τους να διεκδικήσουν τους τρεις χώρους.

"Οι κεντρικές εξουσίες δε λειτουργούν με γνώμονα τις ανάγκες του λαού", τόνισε ένας ομιλητής. Παρά τη θέληση των κατοίκων, η πολιτεία στο οικόπεδο της ΔΕΗ προτίθεται να κτίσει οικοδόμημα - μεγαθήριο, όπου θα στεγαστούν τα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης. Στο πρώην Κέντρο Εργασίας και Προστασίας Αναπήρων (πρώην ΚΑΠΑΨ) θα ανεγερθεί κτίριο δημόσιας διοίκησης και σχολείο. Οι κάτοικοι όμως είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν την τσιμεντοποίηση.

"Ο σύλλογος για να προχωρήσει πρέπει κάπου να στηριχτεί. Θα στηριχτεί σε όλους εμάς. Εμείς θα κερδίσουμε με τον αγώνα μας τους ελεύθερους χώρους. Να φέρουμε κι άλλους μαζί μας", υπογράμμισε κάποιος άλλος.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Σ. Λάμπρου, εκπροσωπώντας την "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα".

"Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι", είπε. Και εξήγησε ότι η Αυτοδιοίκηση οδηγείται από την κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη και της πλειοψηφίας των δημάρχων, να ρίξει όλα τα βάρη στον εργαζόμενο λαό. ""Βάλτε φόρους. Βάλτε τέλη" ήταν το μήνυμα του υπουργού Εσωτερικών", τόνισε ο Σ. Λάμπρου και αναρωτήθηκε αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σταθεί δίπλα στους κατοίκους. "Με τις δικές σας δυνάμεις θα λύσετε τα προβλήματα", υπογράμμισε.

Με την απόφασή της η ΓΣ του συλλόγου δηλώνει τη θέλησή της να κλιμακώσει τους αγώνες για να προστατευτούν οι ελεύθεροι χώροι που έχουν απομείνει στους Α. Αμπελόκηπους. Εκφράζει τη ριζική αντίθεσή της στην ανέγερση του κτιρίου της ΔΕΗ στην περιοχή και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε καταλήψεις δρόμων και δεντροφύτευση του οικοπέδου, αν εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Καλεί δε το Δήμο Αθηναίων και το 7ο Διαμέρισμα να στηρίξουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα των κατοίκων, στο πρώην ΚΑΠΑΨ. Καλούν ειδικά το Δήμο Αθηναίων να αναλάβει τη συντήρηση και την καθαριότητά του χώρου. Τέλος αποφασίστηκε να γίνει ημερίδα με το 7ο Διαμέρισμα και άλλους φορείς για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του διαμερίσματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ