Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΕΔΥΕ
Μήνυμα αντίστασης και ασυμβίβαστου αγώνα

Τα συνθήματα του 1973, που φλόγισαν τις καρδιές της νεολαίας και του λαού, παραμένουν επίκαιρα. Τα συνθήματα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία", "Κάτω η χούντα", "Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ" αποκτούν, μετά από 23 χρόνια, νέο περιεχόμενο, αφού συμβολίζουν την αντίσταση, τον ασυμβίβαστο αγώνα του λαού για ένα καλύτερο και ειρηνικό αύριο.

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με ανακοίνωσή της, επισημαίνει τα παραπάνω, ενώ καλεί παράλληλα τη νεολαία και το λαό να συσπειρωθούν στο μαχόμενο κίνημα ειρήνης. "Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα αντίστασης στη "νέα τάξη πραγμάτων". Την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι με τον αγώνα μας θα την ανατρέψουμε", τονίζει χαρακτηριστικά. Η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει, επίσης, ότι η ανθρωπότητα και η χώρα μας σήμερα, μετά τις δυσμενείς αλλαγές, βρίσκονται αντιμέτωπες με τη βαρβαρότητα της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων, που προσπαθούν να επιβάλλουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

"Με επεμβάσεις, πολέμους και την τρομοκρατία των ΝΑΤΟικών όπλων, προσπαθούν να θεμελιώσουν την κοινωνία της ανεργίας, της φτώχειας και της αδικίας για να θησαυρίζουν οι πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο. Σ' αυτόν το χορό συμμετέχει και η χώρα μας. Εξαρτημένη από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση μετατρέπεται σε θύτη και θύμα στην περιοχή των Βαλκανίων", τονίζει η ΕΕΔΥΕ. Επισημαίνει ακόμη πως η Ελλάδα ακολουθεί την πολιτική των αυξανόμενων εξοπλισμών, τη στιγμή που λαός και νεολαία καταδικάζονται στη λιτότητα, συμμετέχει στους επιθετικούς συνδυασμούς του ΝΑΤΟ με τις δολοφονικές Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης, ενώ προωθεί παράλληλα τη συγκρότηση μισθοφορικού στρατού, μετατρέποντας νεολαίους σε επαγγελματίες δολοφόνους για την εξυπηρέτηση των σχεδίων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. "Η χώρα μας ακολουθεί την πολιτική της υποταγής, με τον κίνδυνο να εμπλακεί σε νέες περιπέτειες με ολέθριες συνέπειες για τον τόπο. Το Πολυτεχνείο, όμως, ζει. Για να συμβολίζει την αντίσταση, τον ασυμβίβαστο αγώνα του λαού για ένα καλύτερο και ειρηνικό αύριο", καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ