Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Αποσπασματική η αντιμετώπιση

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα

Τελευταία, το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών επανήλθε στη δημοσιότητα με οδυνηρό τρόπο: Μεγαλέμποροι ναρκωτικών αθωώνονται ή μειώνεται σημαντικά η ποινή τους, ενώ παιδιά οδηγούνται στις φυλακές με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.

Για το θέμα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας,που σημειώνει ότι τα ναρκωτικά κυκλοφορούν σχεδόν ανεμπόδιστα στα σχολεία και τα στέκια της νεολαίας και νέοι άνθρωποι πεθαίνουν από χρήση ναρκωτικών ουσιών κυριολεκτικά στο δρόμο. "Την ίδια ώρα - συνεχίζει - ολοένα και πιο συχνά ακούγεται και προπαγανδίζεται η "ανάγκη" διαχωρισμού των ναρκωτικών σε "μαλακά" και "σκληρά" και προωθείται σχεδόν απροκάλυπτα η "απελευθέρωση" και η ανεμπόδιστη διακίνηση των λεγόμενων "μαλακών" ναρκωτικών...". Ο Στρ. Κόρακας διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει και, πολύ περισσότερο, δεν εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη πολιτική αντιμετώπισης αυτού του οξύτατου προβλήματος, όσον αφορά, τόσο την πρόληψη, όσο και την καταστολή.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας - Πρόνοιας ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, για να μην φυλακίζονται μόνο τα "βαποράκια", την ώρα που αθωώνονται οι μεγαλέμποροι, αν είναι στις προθέσεις της να διαμορφώσει και να υλοποιήσει μια ολοκληρωμένη πολιτική προληπτικής κυρίως αντιμετώπισης του προβλήματος και αν έχουν εξασφαλιστεί στον κρατικό προϋπολογισμό για το 1997 τα αναγκαία κονδύλια για τη χρηματοδότηση αυτής της πολιτικής.

Ρέππας: Δεν αλλάζει η νομοθεσία

"Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τώρα θέμα αλλαγής της νομοθεσίας", δήλωσε χτες ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. "Εφόσον, πρόσθεσε, υπάρξει η ανάλογη εισήγηση, θα υπάρξει και η ανάλογη αντίδραση, θετική ή αρνητική αντίδραση, από την κυβέρνηση".

Ο Δ. Ρέππας, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Ε. Γιαννόπουλου, είπε ότι ο υπουργός "αναπτύσσει κάποιες ιδέες και ότι εφόσον τις φέρει στα κυβερνητικά όργανα, θα εξεταστεί το θέμα στο σύνολό του". "Η κυβερνητική πολιτική - πρόσθεσε - θα είναι ενιαία. Δεν ασκούμε προσωπική πολιτική, όταν συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση".

Υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης των ναρκωτικών, τάχθηκε με χτεσινές δηλώσεις του στο Α Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Αντ. Ρουπακιώτης.Μάλιστα, το χαρακτήρισε "ένα άλμα", καθώς μελετάται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύλληψη πέντεανήλικων χρηστών

Πέντε ανήλικοι χρήστες χασίς συνελήφθησαν χτες από αστυνομικούς σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Στην οδό Λιοσίων 202, αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης έπιασαν δυο αδέρφια ηλικίας 14 και 16 χρόνων, αντίστοιχα, ενώ στη λεωφόρο Χασιάς στους Αγίους Αναργύρους συνελήφθησαν δύο 17χρονοι, που κατείχαν μικροποσότητες χασίς. Επίσης αστυνομικοί του Τμήματος Πατησίων, στα πλαίσια της επιτήρησης του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας (οδός Ταϋγέτου), έπιασαν έναν 15χρονο μαθητή, ο οποίος είχε δύο τσιγαριλίκια. Ο ανήλικος υποστήριξε ότι τα προμηθεύτηκε από συμμαθητή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ