Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
χερακια

ΘΕΜΑ 24ώρων θεωρείται ότι είναι η επίσημη λήψη απόφασης από τα Ηνωμένα Εθνη για την αποστολή ξένων στρατευμάτων (δύναμης 10.000 με 20.000 ανδρών) υπό την ηγεσία του Καναδά στο Ανατολικό Ζαϊρ (σελίδα 11).

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ δυνάμεις μουσουλμάνων και Σερβοβόσνιων, αντάλλαξαν χτες πυρά, στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το χωριό Γκάγιεβι της βορειοανατολικής βοσνιακής πόλης Κόραϊ (σελίδα 11).

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ: Τα τελευταία χρόνια, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικά στοιχεία για το ρόλο των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στο τσάκισμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των κομμουνιστικών κομμάτων και όλων αυτών που ήθελαν μια ριζικά διαφορετική πολιτική (σελίδα 12).

ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της οικοδομικής άδειας, προκειμένου ο Χρ. Λαμπράκης να κατασκευάσει στο Πάρκο Ελευθερίας το γκαράζ και την όπερά του, ζήτησαν από το νομάρχη εκπρόσωποι μαζικών φορέων, που αντιτίθενται στην καταστροφή του Πάρκου (σελίδα 13).

ΕΝΤΟΝΕΣ πιέσεις ασκούν τις τελευταίες μέρες οι Βρυξέλλες, προκειμένου οι κυβερνήσεις των χωρών της κοινότητας και οι δημόσιοι τηλεπικοινωνιακοί Οργανισμοί, να προχωρήσουν άρονάρον στην απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών (σελίδα 22).

ΤΟ ΘΕΜΑ της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών επανήλθε στη δημοσιότητα με οδυνηρό τρόπο: Μεγαλέμποροι ναρκωτικών αθωώνονται ή μειώνεται σημαντικά η ποινή τους, ενώ παιδιά οδηγούνται στις φυλακές με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών (σελίδα 23).

ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ πετρελαιοειδών δε χωράνε στο Πέραμα. Δε χωράνε σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, πόσο μάλλον σε μια παραμελημένη ως χτες εργατούπολη, που έχει στο σβέρκο της σωρό άλλων δραστηριοτήτων, που την κυκλώνουν ασφυκτικά, τη ρυπαίνουν, τη φοβίζουν και την ασχημαίνουν... (σελίδες 24 - 25).

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ μπήκε η δέσμευση της πολιτείας για χορήγηση κάρτας παραμονής, με δυνατότητα εργασίας εξάμηνης διάρκειας, στους περίπου 1.600 Ιρακινούς - κουρδικής καταγωγής - που βρίσκονται στις παιδικές κατασκηνώσεις του υπουργείου Παιδείας (σελίδα 36).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ