Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ντροπή στην ελληνική κυβέρνηση

Για τους πολιτικούς πρόσφυγες που πεθαίνουν στην ψάθα

"Νομίζω δικαιολογημένα οι άνθρωποι αυτοί λένε: "Δεν πάει άλλο. Τέρμα στην κυβερνητική κοροϊδία". Είναι ντροπή και είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. Πώς συμπεριφέρονται έτσι σε Ελληνες αγωνιστές - μαχητές!".

Με αυτά τα λόγια η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα εξέφρασε την αγανάκτησή της, μετά τη χτεσινή της συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ). Μια αντιμετώπιση, που οδηγεί τους πολιτικούς πρόσφυγες - ιδιαίτερα όσους προέρχονται από τη Ρουμανία - να πεθαίνουν στην ψάθα.

"Η θέση μας, είπε η Αλ. Παπαρήγα, είναι ότι ανεξάρτητα από τη θέση της ρουμανικής κυβέρνησης, που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της και το μερίδιό της στη συνταξιοδότηση των πολιτικών προσφύγων, την ευθύνη πια την έχει η ελληνική κυβέρνηση. Είναι Ελληνες αγωνιστές - μαχητές στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και στους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες του λαού. Πρέπει να πάρουν σύνταξη και να έχουν ίση μεταχείριση, όπως έχουν όλοι οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, έστω κι αν δεν έχουν ικανοποιηθεί στο σύνολο τα αιτήματά τους. Ειδικά μιλάμε για μερικές εκατοντάδες ανθρώπων, οι οποίοι πεινάνε κυριολεκτικά εδώ στην Ελλάδα".

Και η Αλ. Παπαρήγα κατέληξε: "Η κυβέρνηση πρέπει να καλύψει το συνολικό κόστος των συντάξεων. Θα αναλάβουμε την πιο έντονη υποστήριξη των θέσεων των πολιτικών προσφύγων και θα ασκήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση. Το ΚΚΕ θα αναλάβει ορισμένες πρωτοβουλίες στη Βουλή, αλλά και γενικότερα, για το θέμα των πολιτικών προσφύγων, ιδιαίτερα αυτών που προέρχονται από τη Ρουμανία, που πεθαίνουν ορισμένοι από αυτούς στην ψάθα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ