Τετάρτη 6 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Να ανεβάσουμε την απαιτητικότητά μας

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η Συνδιάσκεψη Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, που παρακολούθησαν ο Γερ. Αραβανής,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο Κ. Αλυσσανδράκης,μέλος της ΚΕ και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός.Μέσα από τη συζήτηση, αναδείχτηκε η θετική πορεία της Οργάνωσης και οι επιτυχίες που σημείωσε στο νεολαιίστικο κίνημα, εντοπίστηκαν οι καθυστερήσεις και οι αδυναμίες και καθορίστηκε το πρόγραμμα δράσης της στην περιοχή για το επόμενο διάστημα.

Κοινό σημείο, στο οποίο στάθηκαν οι τοποθετήσεις των αντιπροσώπων, αλλά και η παρέμβαση του Ν. Σοφιανού, ήταν η ανάγκη να γίνει η παρέμβαση της Οργάνωσης πιο αποτελεσματική, να ανέβει η απαιτητικότητα απ' όλους, μέλη και στελέχη. Η επίθεση της άρχουσας τάξης στα δικαιώματα της νεολαίας γίνεται όλο και πιο έντονη, γι' αυτό και η απάντηση της ΚΝΕ πρέπει να είναι πιο άμεση και μαχητική.

Πατώντας πάνω στην πλούσια δράση που ανέπτυξε η Οργάνωση το προηγούμενο διάστημα και στις κατακτήσεις που είχε, πιο ώριμη και δυνατή θα συνεχίσει με ενθουσιασμό να δίνει τις μάχες στο πλευρό του Κόμματος, μπροστά στους νέους δρόμους που ανοίγονται και τα αυξημένα καθήκοντα που έχει από δω και μπρος.

Στην ομιλία του, ο Γραμματέας του ΚΣ τόνισε: "Το σύνθημα της νεανικής αντεπίθεσης δεν μπορεί να γίνει πράξη από μόνο του, αυθόρμητα, αλλά πρέπει να μεσολαβήσει η ΚΝΕ, η πολύμορφη δράση της και η παρέμβασή της στο κίνημα της νεολαίας. Δουλεύοντας σ' αυτήν την κατεύθυνση, ο Κνίτης πρέπει να έχει καλή γνώση του χώρου του, να καταλαβαίνει πώς επιδρά η κυρίαρχη ιδεολογία στη συνείδηση της νεολαίας, για να είναι η απάντησή μας πιο αποτελεσματική. Είναι γεγονός ότι, παρά τις προσπάθειες της άρχουσας τάξης να χειραγωγήσει και εγκλωβίσει τις νεανικές συνειδήσεις, υπάρχουν νέοι, που ψάχνουν, αμφισβητούν, θέλουν να μάθουν τι λέει η ΚΝΕ για όσα συμβαίνουν σήμερα γύρω μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μεγαλώσει και να γίνει πιο σταθερή η επικοινωνία μας με τη νεολαία, για να μπορέσει η Οργάνωσή μας να ανταποκριθεί στους στόχους που βάζει και σ' ό,τι ζητά η νεολαία από την ΚΝΕ σήμερα".

Αναφερόμενος στο μαθητικό κίνημα, ο Ν. Σοφιανός στάθηκε στο θέμα της πολύμορφης δράσης του και των ποιοτικών χαρακτηριστικών που κατέκτησε μέσα και από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του χειμώνα. "Η δουλιά της ΚΝΕ στους μαθητές το προηγούμενο διάστημα δημιούργησε τις προϋποθέσεις, ώστε η νέα χρονιά να ανοίξει με νέους πιο έντονους αγώνες, με ένα μέτωπο παιδείας που θα βάλει φραγμό στις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης".

Για το χώρο των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, τόνισε: "Η ΚΝΕ είναι πια μια δύναμη που μπορεί να βάζει στόχους και να τους παλεύει, να απομονώνει τις διάφορες "αριστερίστικες" ομάδες, να μπαίνει μπροστά στους αγώνες. Κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των φοιτητών, γιατί είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ουσιαστικές αλλαγές σε όφελος του λαού, στην εκπαίδευση και την κοινωνία".

Τέλος, ο Γραμματέας του ΚΣ αναφέρθηκε στο 24ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που ετοιμάζεται από τώρα και θα αποτελέσει σταθμό στη δράση της ΚΝΕ, με το μεγάλο άνοιγμα της Οργάνωσης σε χιλιάδες νέες και νέους, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών, των δραστηριοτήτων και των εκδηλώσεών του. Η δουλιά για το φεστιβάλ συνδέεται φέτος με τη μάχη που θα δώσει η ΚΝΕ στο πλευρό του ΚΚΕ για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Εντοπίζοντας κάποιες καθυστερήσεις στη δουλιά, μπροστά σ' αυτή την αναμέτρηση, τόνισε: "Στόχος μας είναι να εκφραστεί και με την ψήφο η αγανάκτηση της νεολαίας, με μια ψήφο καταδίκης αυτών που ευθύνονται για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει. Πρέπει τα μέλη και τα στελέχη μας να δουλέψουν στην κατεύθυνση συσπείρωσης δυνάμεων γύρω από τις Δημοτικές Κινήσεις μας, συσπείρωσης των νέων στη βάση των προβλημάτων τους, για τα οποία είναι υπόλογη η κυβερνητική πολιτική. Με αισιοδοξία, που βασίζεται στις εκφρασμένες δυνατότητές μας να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των στόχων μας στο πλευρό του Κόμματος".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τον αέρα της επιτυχίας του 23ου Φεστιβάλ (1997-10-14 00:00:00.0)
Να απλώσουμε τη δράση μας (1997-05-06 00:00:00.0)
Για δυνατή, μαζική, πρωτοπόρα ΚΝΕ (1997-05-02 00:00:00.0)
Κάλεσμα νεανικής αντεπίθεσης (1997-04-01 00:00:00.0)
"Κάλεσμα αγώνα η επέτειος της ΕΠΟΝ" (1996-02-23 00:00:00.0)
Με νέες δυνάμεις και νέους στόχους (1996-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ