Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Κάλεσμα νεανικής αντεπίθεσης

Με επιτυχία συνεχίζεται η Οικονομική Εξόρμηση της ΚΝΕ, μπροστά στο 7ο Συνέδριο της Οργάνωσης

Κάλεσμα σε όλα τα στελέχη και μέλη της ΚΝΕ απευθύνει με ανακοίνωσή του το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ, για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της πανεξόρμησης για το 7ο Συνέδριο και θαρραλέα και με αισιοδοξία να απευθυνθούν στη νεολαία.

Στο κάλεσμα το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει: "Αυτές τις μέρες που η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς, που στόχο έχουν να καταπνίξουν τη λαϊκή εξέγερση στην Αλβανία, να αφαιρέσουν από τον αλβανικό λαό το δικαίωμα να αποφασίζει για την τύχη του... που ο "εκσυγχρονιστής" Σημίτης απαιτεί να ξεχάσουμε τη δουλιά με δικαιώματα παίρνοντας πίσω εργασιακά και ασφαλιστικά κεκτημένα, την ίδια ώρα με το μανδύα της "ελεύθερης πρόσβασης", μεγαλώνουν οι ταξικοί φραγμοί στην εκπαίδευση".

"Αυτές τις μέρες - συνεχίζει στο κάλεσμα - εμείς να μεταφέρουμε μαζικά στους νέους και τις νέες της πατρίδας μας το ελπιδοφόρο μήνυμα της νεανικής αντεπίθεσης μαζί με την εργατική τάξη και το λαό, μαζί με το ΚΚΕ, για να μετρηθούμε και να νικήσουμε τη συντηρητική πολιτική, την εξουσία των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού. Να κάνουμε τις μέρες που έρχονται μέσα από την πανεξόρμησή μας, μέρες ζωντανής επικοινωνίας με τους νέους στα σχολεία, στις σχολές, στους τόπους δουλιάς, στις συνοικίες και τα χωριά".

Το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ απευθύνει στους νέους και τις νέες κάλεσμα νεανικής αντεπίθεσης στον ιμπεριαλισμό, στη δικτατορία των πολυεθνικών, στο αντιδραστικό τους κατασκεύασμα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τους καλεί να πάρουν τη θέση τους στο μέτωπο του αγώνα για να διεκδικήσουν σταθερή δουλιά με δικαιώματα, δημόσια δωρεάν παιδεία, για μια ζωή χωρίς υποκατάστατα σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον, σε μια Ελλάδα ανεξάρτητη χωρίς ΝΑΤΟικές βάσεις και πυρηνικά.

Στην πορεία προς το 7ο Συνέδριο, οι οργανώσεις της ΚΝΕ συνεχίζουν τη μάχη για να καλύψουν τους στόχους της Οικονομικής Εξόρμησης. Μέχρι τώρα το πλάνο του ΚΣ έχει συνολικά καλυφθεί κατά 91%.

Οι πέντε πρώτες οργανώσεις στην άμιλλα είναι οι εξής:

1. Αν. Πελοπόννησος 140%.

2. Αθήνα 109%.

3. Θεσσαλονίκη 90%.

4. Κρήτη 89%.

5. Θεσσαλία 86%.

Συνδιάσκεψη Χανίων

Η 5η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Χανίων της ΚΝΕ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, στα πλαίσια της πορείας προς το 7ο Συνέδριο. Στη Συνδιάσκεψη έγινε ο απολογισμός δράσης της Οργάνωσης, χαράχτηκε το πρόγραμμα δράσης για τον επόμενο χρόνο και εκλέχτηκε νέο Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ και αντιπρόσωποι για το 7ο Συνέδριο.

Στη Συνδιάσκεψη αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός των αντιπροσώπων για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα οξυμένα προβλήματα της ανεργίας που ιδιαίτερα χτυπά τη νεολαία, τα ζητήματα της παιδείας, της ειρήνης, του πολιτισμού και άλλα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της ΕΕ που πιστά εφαρμόζει η κυβέρνηση. Η Οργάνωση Χανίων της ΚΝΕ αποφάσισε να πρωτοστατήσει στην οργάνωση της νεολαίας για αντεπίθεση στο πλευρό του μαζικού λαϊκού κινήματος, ενάντια στις επιταγές των πολυεθνικών και της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δημοσιεύονται το Σάββατο με τον «Οδηγητή» (2010-01-05 00:00:00.0)
Αποφασιστικά και αισιόδοξα για το μέλλον (2006-01-15 00:00:00.0)
Προσφορά (1997-04-20 00:00:00.0)
Μπορούμε να νικήσουμε! (1997-04-17 00:00:00.0)
Οι νέοι περιμένουν πολλά από την ΚΝΕ (1997-04-16 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ (1997-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ