Τετάρτη 16 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι νέοι περιμένουν πολλά από την ΚΝΕ

Με επιτυχία άρχισε χτες η 20ήμερη πανεξόρμηση συζήτησης με τη νεολαία, ενόψει του 7ου Συνεδρίου της ΚΝΕ

Με στόχο να φτάσει το μήνυμα του 7ου Συνεδρίου από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, σε κάθε χώρο όπου ζει, σπουδάζει, εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία, οι νέοι κομμουνιστές ξεκίνησαν από σήμερα εικοσαήμερο πανεξόρμησης. Με σύνθημα, "Νεανική αντεπίθεση στον ιμπεριαλισμό, με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό",τα μέλη της ΚΝΕ επιχειρούν ένα ακόμα "άνοιγμα" στη νεολαία, με στόχο να συζητήσουν με όσο το δυνατόν περισσότερους στις τρεις βδομάδες που απομένουν μέχρι την έναρξη του 7ου Συνεδρίου.

Χτες το απόγευμα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ έκαναν εξορμήσεις στις γειτονιές της Αθήνας, στον πεζόδρομο Χαλανδρίου, στην κεντρική λεωφόρο στην Πετρούπολη, στην πλατεία Αγ. Αναργύρων, στους σταθμούς των ΗΣΑΠ Αμαρουσίου και Κηφισιάς, ενώ σήμερα εξορμήσεις θα γίνουν στη Φυσικομαθηματική Σχολή, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, σε νυχτερινά σχολεία, στους Αμπελόκηπους, στο Περιστέρι κ.α.

Χτες επίσης το πρωί, κλιμάκιο της ΚΝΕ, με επικεφαλής των Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ, περιόδευσε στους χώρους της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας, συζητώντας με τους φοιτητές για τις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές, για τα νέα "μέτρα Αρσένη" για την παιδεία και φυσικά για το 7ο Συνέδριο.

Οι φοιτητές άκουγαν με ενδιαφέρον τα μέλη της ΚΝΕ, εκδηλώνοντας έναν έντονο προβληματισμό για την πορεία που ακολουθεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση και γενικότερα η δημόσια δωρεάν παιδεία.

Το σύνολο των φοιτητών που κουβέντιασαν με τους νέους κομμουνιστές, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές, ή το πού στέκονται πολιτικά, δήλωναν ξεκάθαρα ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την παιδεία δεν τους εκφράζουν ή ότι δεν πρόκειται να προσφέρουν "τίποτα καινούριο, τίποτα θετικό", ενώ ο Αλέκος Μαρινάκης απαντούσε: "Οι νέοι κομμουνιστές ένα πράγμα μόνο υποσχόμαστε, να είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων των φοιτητών και της νεολαίας γενικότερα για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, αλλά και η συνολική συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης".

Ο Αλ. Μαρινάκης μιλώντας στο "Ρ" για τη χτεσινή περιοδεία δήλωσε: "Η περιοδεία μας αυτή στη Νομική Σχολή, όπου οι φοιτητές έβγαλαν ενισχυμένες τις ΠΚΣ, τις οποίες υποστήριξαν και οι νέοι κομμουνιστές, επιβεβαίωσε το αυξημένο κύρος της Οργάνωσης στη σπουδάζουσα νεολαία.

Από τις εξορμήσεις που πραγματοποιεί η ΚΝΕ αυτό το διάστημα, φαίνεται ότι οι φοιτητές και οι νέοι γενικότερα, βλέπουν θετικά την ΚΝΕ, ενώ ταυτόχρονα περιμένουν πολλά από εμάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ