Τετάρτη 16 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Νέα επίθεση τσιμεντοποίησης

Δεύτερος γύρος πολιορκίας για την άλωση δύο εκ των σημαντικότερων ελεύθερων χώρων του Πειραιά βρίσκεται αυτές τις μέρες σε εξέλιξη. Μόνο που αυτή τη φορά το ρόλο του πολιορκητή δε διεκδικούν μόνον η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος Στ. Λογοθέτης.Την υπόθεση φαίνεται να παίρνει στα χέρια της η ίδια η κυβέρνηση, καθώς οι εκφραστές της στον Πειραιά δεν κατάφεραν μέχρι τώρα να προωθήσουν με επιτυχία τα σχέδιά της.

Στο στόχαστρο βρίσκονται ξανά τα οικόπεδα της "Υπεραγοράς" και το κτήμα Ζαχαρίου, δύο χώροι για τους οποίους υπήρχαν δεσμεύσεις και αποφάσεις στη συνέχεια δημοτικών συμβουλίων, για την αξιοποίησή τους ως χώρων πράσινου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός προωθεί ΠΔ που θα τροποποιεί το Σχέδιο Πόλης, ώστε να είναι νόμιμη η κατασκευή γκαράζ στα οικόπεδα της "Υπεραγοράς", καθώς σχετική κατασκευή σήμερα δεν επιτρέπεται.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του Πειραιά πρόσφερε άδεια οικοδόμησης του κτήματος Ζαχαρίου στο φερόμενο ιδιοκτήτη του, αν και υπάρχει σειρά αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου για αξιοποίηση του κτήματος ως χώρου πράσινου και το κυριότερο υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις για την κυριότητα του χώρου. Ανάλογη επιχείρηση τσιμεντοποίησης είχε μάλιστα διακοπεί το Δεκέμβρη του '90, καθώς δημόσιο και δήμος θεώρησαν ότι πρόκειται για καταπάτηση δημοσίου χώρου. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι από τις ίδιες θέσεις, φαίνεται, ότι ανάβουν το πράσινο φως για την καταστροφή.

Σχετικές καταγγελίες ακούστηκαν προχτές στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά χωρίς να διαψευστούν, ενώ ο Στ. Λογοθέτης έκανε πως δεν άκουσε τις επίμονες ερωτήσεις των συμβούλων της δημοτικής κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση", Π. Σαλπέα και Κ. Τζατζάνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ