Τετάρτη 16 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυταρχική απόσπαση γιατρού

Ο Νίκος Κοκολάκης είναι Επιμελητής Α στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα". Χωρίς καμιά άλλη προειδοποίηση έφτασε στα χέρια του ένα έγγραφο με την υπογραφή του υπουργού Υγείας Κ. Γείτονα - και ημερομηνία 1.4.1997 - που τον αποσπά για έξι μήνες στο νοσοκομείο της Αμφισσας και με την αυστηρή υπόδειξη ότι η απόφαση αυτή πρέπει να εκτελεστεί αμέσως.

Η θέση στην οποία καλείται να υπηρετήσει ο Ν. Κοκολάκης είναι μια θέση στην οποία υπηρετούσε μέχρι τώρα ένας συνάδελφός του, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε. Η θέση προκηρύχτηκε δυο φορές, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Ετσι το υπουργείο Υγείας βρήκε τη "λύση" στην εξής επιλογή: Διάλεξε τον Ν. Κοκολάκη με το κριτήριο το ότι δεν είχε κάνει άλλη φορά εξάμηνη υπηρεσία στην επαρχία και δεν ήταν γυναίκα με παιδί.

Ομως ο εν λόγω γιατρός ζει με το μισθό του ολόκληρη την οικογένειά του, αν και δεν εμπίπτει στα παραπάνω κριτήρια του υπουργείου. Τώρα το υπουργείο μετά από συνάντηση των φορέων του νοσοκομείου "Αλεξάνδρα" προσπαθεί να βρει τη λύση της απόσπασης του ενός μήνα. Ετσι και το νοσοκομείο Αμφισσας θα εξακολουθήσει να παραμένει ακάλυπτο και ο εν λόγω γιατρός θα συνεχίσει να είναι αναστατωμένος.

Την ανάκληση της απόσπασης του Ν. Κοκολάκη ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζομένων,η Επιστημονική Επιτροπή,ο εκπρόσωπος επιστημόνων και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου "Αλεξάνδρα" και ρωτούν: "Με ποιες εισηγήσεις ο γιατρός Ν. Κοκολάκης, εκ των παλαιοτέρων γιατρών του νοσοκομείου, υπεύθυνος των εξωτερικών ιατρείων, με αρμοδιότητα την παθολογική κάλυψη των γειτονικών νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο, παντρεμένος με δύο παιδιά, επιλέχτηκε για την απόσπαση στην Αμφισσα; Με ποιες εισηγήσεις η απόσπαση του γιατρού θεωρήθηκε η καλύτερη λύση για το νοσοκομείο Αμφισσας σε μια εποχή πρωτοφανούς ανεργίας των νέων γιατρών;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ