Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ
Αντιδρούν στην καθυστέρηση πληρωμών

Απολύσεις και επικείμενο λουκέτο στη «Βένους» (Ξάνθη)

Με τρίωρες στάσεις εργασίας σήμερα σε όλες τις βάρδιες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «Γ» των Κλωστηρίων Νάουσας στη Νάουσα αντιδρούν στη νέα αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας που εκδηλώνεται με τις καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες κάθε βάρδιας, ενώ στις 11.30 το πρωί θα κάνουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Εκτιμούν πως πίσω από τη νέα επίθεση της εργοδοσίας κρύβεται ο στόχος να χτυπηθούν εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, σε συνέχεια των απολύσεων που προηγήθηκαν τα τελευταία χρόνια στα υπόλοιπα εργοστάσια του Ομίλου (Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη) και το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων στη Νάουσα. Η επιχείρηση επικαλείται πρόβλημα ρευστότητας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει εξασφαλίσει και νέο δάνειο ύψους 17 εκατ. ευρώ. Συνολικά εκτιμάται ότι μέσα στα τελευταία χρόνια έχει δανειοδοτηθεί από τις τράπεζες και με τη στήριξη της κυβέρνησης, με περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό χτες, η εταιρεία ιματισμού «Βένους» στην Ξάνθη απέλυσε δέκα ακόμα εργαζόμενους και ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις απολύσεις μέχρι να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο και να μεταφέρει την παραγωγή στη Βουλγαρία. Οι εργαζόμενοι απαντούν σήμερα με στάση εργασίας.

Εξάλλου, σε συνάντησή τους χτες με τον υπουργό Εργασίας, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών εξέφρασαν - όπως αναμενόταν - θετική άποψη για τη δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανυπομονώντας προφανώς να θεσπιστεί ένα ακόμα ταμείο για την επιδότησή τους και την ενίσχυσή τους με τζάμπα εργατικά χέρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ