Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτές με παραμύθια

Γιορτινές μέρες έχουμε ακόμα μπροστά μας και τα παιδιά χρόνο για διάβασμα όμορφων και ευχάριστων βιβλίων. Σημειώνουμε μερικά τέτοια βιβλιαράκια - δώρα:

«Κάτι παράξενο απόψε συμβαίνει», τιτλοφορείται το βιβλίο της εξαιρετικά ταλαντούχας εικονογράφου και συγγραφέα βιβλίων για παιδιά Φωτεινής Στεφανίδη. Ενα βιβλίο με ήρωα τον μικρό Πάνο, σε ένα ταξίδι... με έντεκα «σταθμούς», που καταλήγει σε υπέροχη γιορτή, με πολλά διάσημα παραμυθικά πρόσωπα: Κοκκινοσκουφίτσα, Σταχτοπούτα, Χιονάτη, Το κοριτσάκι με τα σπίρτα, τα Τρία Γουρουνάκια, ο Κακός Λύκος, ο Πινόκιο, ο Μικρός Πρίγκιπας, ο Μολυβένιος Στρατιώτης, ο Κοντορεβιθούλης, ο Παπουτσωμένος Γάτος και η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων.(εκδόσεις Α. Λιβάνη).

«Ενα ελατάκι για τον Τάκη» τιτλοφορείται το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, με πρωταγωνιστή τον μικρό Τάκη, που επειδή στεναχωριέται με τη διάλυση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αναζητά ένα ελατάκι για όλες τις εποχές και τα καταφέρνει («Ελληνικά Γράμματα»)!

Από το «Μεταίχμιο» κυκλοφορούν βιβλία για διάφορες παιδικές ηλικίες: Λ.χ. για παιδιά από τεσσάρων χρόνων η απολαυστική ιστορία του μεγάλου Ιταλού παιδαγωγού και συγγραφέα Τζάνι Ροντάρι «Εφευρέτες αριθμών» (εικονογράφηση Αλεσάντρο Σάνα, απόδοση Αννα Παπασπύρου). Για παιδιά από 6 ετών είναι το παραμύθι του Φιλίπ Λεσερμέιερ «Πριγκίπισσες άγνωστες και ξεχασμένες» (εικονογράφηση Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ, απόδοση Μελίνα Καρακώστα). Η σειρά «Οι κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς» εισάγει τα μεγαλύτερα παιδιά σε τέσσερις από τις έντεκα σωζόμενες - πάντα επίκαιρες και απολαυστικές - κωμωδίες του «αθάνατου» αρχαίου κωμωδιογράφου: «Εκκλησιάζουσες», «Θεσμοφοριάζουσες», «Ιππείς», «Σφήκες» (διασκευή - κείμενα Τάσος Αποστολίδης, εικόνες Γιώργος Ακοκαλίδης).

Αρκετά χριστουγεννιάτικα βιβλία κυκλοφορούν οι εκδόσεις Πατάκη. Σημειώνουμε μερικά: «Το μωρό του Αϊ-Βασίλη», «Το βιβλίο του Αϊ-Βασίλη», «Χαρούμενη Πρωτοχρονιά», «Χαρούμενοι ήχοι», τα βιβλιαράκια της Αγγελικής Βαρελλά «Στη γιορτινή τη γλάστρα, κέδροι, έλατα και άστρα» και του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Πού πήγαν τα Χριστούγεννα;». Τέλος, σημειώνουμε το βιβλίο της Δέσποινας Μπογδάνη - Σουγιούλ «Πώς να διδάξω Μουσική;», που αφορά τα παιδιά του νηπιαγωγείου και δημοτικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ