Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στερνό «αντίο» στον Ν. Οικονομίδη

Στο χώμα της αγαπημένης του πόλης, της Καισαριανής, εμπιστεύτηκαν, χτες, συγγενείς, συναγωνιστές και φίλοι του, το σώμα του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Νίκου Οικονομίδη, ο οποίος, επί σειρά ετών, υπέγραφε ως «Ο Παλιός» τη στήλη «Εμμετρος Ρίζος» στο μεταπολιτευτικό «Ριζοσπάστη».

«Ηρθαμε να σε αποχαιρετήσουμε και να σου υποσχεθούμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στα χνάρια τα δικά σου και τόσων άλλων συντρόφων μας, που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, για τους στόχους του κομμουνισμού», σημείωσε ο πρώην δήμαρχος της πόλης Γιώργος Κατημερτζής, μιλώντας εκ μέρους των Κομματικών Οργανώσεων Καισαριανής του ΚΚΕ. Ενώ αναφερόμενος στην αγωνιστική δράση που ανέπτυξε ο Ν. Οικονομίδης μέσα από το ΕΑΜ, στις εξορίες, αλλά και αργότερα ως δημοτικός σύμβουλος Καισαριανής με την παράταξη «Δημοκρατία - Ανοικοδόμηση» και μετέπειτα «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία», κατέληξε: «Με την πορεία της ζωής σου, μας δίδαξες πώς να παλεύουμε για το γενικό καλό της εργαζόμενης τάξης, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την προσωπική ευημερία μας».

Στην κηδεία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Μακρής, επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής, ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος Καισαριανής με την «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία» Δημήτρης Αγκαβανάκης, ο Γιώργος Μωραΐτης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του «Ριζοσπάστη», ο δήμαρχος Καισαριανής Σπύρος Τσώκας. Στεφάνια έστειλαν η «Σύγχρονη Εποχή», ο «Ριζοσπάστης», ο υπουργός Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκης, ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου, η «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία» κτλ.

Αποχαιρετώντας συγκινημένος τον πατέρα του, ο Σοφοκλής Οικονομίδης μοιράστηκε έναν «έμμετρο» απολογισμό της ζωής, που ο ίδιος ο πατέρας του «σκάλισε» στο χαρτί πριν από λίγα χρόνια:

«...Τώρα που είμαι στα στερνά κι ο νους στα πρωτινά γυρνά / τα βάσανά μου τα θωρώ καθένα κι ένα ανθό / και μα το ναι!... Αν γινότανε να ξαναγεννηθώ / κι ακόμα αν τούτη τη φορά διπλά βασανιζόμουνα / από το ίδιο το στρατί, ξανά θα πορευόμουνα».

  • Τιμώντας το αγωνιστικό παράδειγμα του συναγωνιστή του, ο Παναγιώτης Μακρής προσφέρει στη μνήμη του Νίκου Οικονομίδη 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ