Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγελίες για απόπειρα απαγωγής

Αλλο ένα κεφάλαιο στην υπόθεση έκδοσης του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ, αλλά και στη γνωστή - από πέρσι το καλοκαίρι - υπόθεση απαγωγής Πακιστανών πολιτών από μυστικές υπηρεσίες, ήρθε να προστεθεί χτες, με τις καταγγελίες του Μουχαμάντ Αρίφ για απειλές κατά της ζωής του.

Ο τελευταίος καταγγέλλει, με προχτεσινή κατάθεσή του στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, πως ύστερα από πιέσεις, παραινέσεις και υπόσχεση χρημάτων, «ο πρεσβευτής του Πακιστάν και άλλοι παράγοντες της πρεσβείας (σ.σ. του Πακιστάν στην Ελλάδα), με ανάγκασαν να υπογράψω κείμενο μαρτυρικής κατάθεσης του οποίου το περιεχόμενο δε μου έδωσε να διαβάσω». Το κείμενο, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ήταν και αυτό που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να βγει ένταλμα κατά του Τζαβέντ Ασλάμ ως παράνομου διακινητή μεταναστών.

Παράλληλα, στην ίδια κατάθεσή του, κατήγγειλε πως ανήμερα των Χριστουγέννων, περίπου οκτώ άτομα, υπό την καθοδήγηση πρώην υποψήφιου προέδρου της πακιστανικής κοινότητας, επισκέφθηκαν το σπίτι όπου διέμενε στον Ταύρο προκειμένου να τον απαγάγουν και να μην καταθέσει στο δικαστήριο για τον Τζ. Ασλάμ, που έχει οριστεί για τις 16 Γενάρη. Μάλιστα, «ζητούσαν επίμονα να μάθουν τη νέα μου διεύθυνση, εκστομίζοντας απειλές ότι δε θα φτάσω ζωντανός ενώπιον του Δικαστηρίου αν δεν αλλάξω την κατάθεσή μου προκειμένου να εξυπηρετήσω τα συμφέροντα της πρεσβείας».

«Είναι καθαρό πως πίσω από όλα τα περιστατικά είναι η πακιστανική πρεσβεία», τόνισε στο «Ρ» ο Τζ. Ασλάμ, τονίζοντας ότι είναι πιθανόν να συνεχιστούν οι απειλές κατά του Αρίφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ