Παρασκευή 5 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ
Επικύρωσαν την αντεργατική ατζέντα του 2007

Στο στόχαστρο τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, ενώ προετοιμάζονται και νέα φιλεργοδοτικά μέτρα με πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας

Την αντιασφαλιστική ατζέντα του 2007 επικύρωσαν χτες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις δηλώσεις του αμέσως μετά, ο Σ. Τσιτουρίδης επιχείρησε για μια ακόμη φορά να εμφανιστεί καθησυχαστικός για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και να μεταθέσει τις μεταρρυθμίσεις στο μέλλον, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και να συγκαλύψει την επίθεση η οποία κλιμακώνεται.

Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «νομοθετικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα έρθουν από την αρχή του χρόνου, με πρώτη τη δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης». Πρόκειται για το γνωστό Ταμείο που συστήνει η κυβέρνηση, στα πλαίσια των συναποφάσεων στην ΕΕ, το οποίο θα αποτελέσει ένα ακόμα μηχανισμό διανομής κονδυλίων και επιδοτήσεων προς τους εργοδότες, μακριά και ενάντια στις πραγματικές ανάγκες των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.

«Συνεχίζουμε, κατ' εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, το νοικοκύρεμα του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και αυτό θα είναι δουλιά μας για όλο το 2007», πρόσθεσε ο Σ. Τσιτουρίδης, επιβεβαιώνοντας ότι η πολιτική της ΝΔ αποτελεί συνέχεια εκείνης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, καθώς εφαρμόζει την προηγούμενη αντιασφαλιστική νομοθεσία, καλλιεργώντας το έδαφος για ένταση της επίθεσης. Αυτό φαίνεται και από τη σημείωση ότι η δημιουργία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (προέκυψε την 1/1/2007 από την ενοποίηση του ΤΕΒΕ, του Ταμείου Αυτοκινητιστών και του Ταμείου Εμπόρων και καλύπτει 1.800.000 εργαζόμενους και συνταξιούχους) «ήταν μια πολύ σημαντική εκκρεμότητα η οποία καθυστερούσε από το 1999».

Εντείνοντας την προπαγάνδα γύρω από το Ασφαλιστικό, ο υπουργός μίλησε για δήθεν ένταση της μάχης κατά της εισφοροδιαφυγής και εξορθολογισμό των δαπανών στο χώρο της Υγείας, γεγονός που μπορεί να ερμηνευτεί μόνο σαν προαναγγελία νέων περικοπών και σ' αυτόν τον τομέα.

Ο υπουργός Εργασίας εξήγγειλε για την επόμενη βδομάδα την παρουσίαση πρωτοβουλιών για τη μείωση της ανεργίας των νέων, αναγορεύοντας το 2007 σε «έτος για την αντιμετώπιση της μείωσης της ανεργίας των νέων». Εργαζόμενοι και άνεργοι, βέβαια, έχουν πλούσια πείρα από ανάλογες πρωτοβουλίες είτε της ΝΔ, είτε του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες συνδέονταν πάντα με προτάσεις και μέτρα για ανασφάλιστη εργασία, επιδότηση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών, διοχέτευση του επιδόματος ανεργίας στους εργοδότες, υποαπασχόληση και μερική απασχόληση.

Κατά τ' άλλα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Σ. Τσιτουρίδης κάλεσε όσους εργαζόμενους έχουν κατοχυρώσει το σχετικό δικαίωμα να μη βγουν πρόωρα στη σύνταξη μέσα στο 2007 και δεσμεύτηκε ανέξοδα ότι η κυβέρνηση «δε θα αλλάξει τη μορφή του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ