Τετάρτη 10 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ανώτατες τιμές στα κυλικεία

Ανώτατες τιμές σε συγκεκριμένα είδη που πωλούνται, ορισμένα από αυτά υποχρεωτικά και άλλα προαιρετικά, από κυλικεία των οποίων την κυριότητα ή και εκμετάλλευση έχουν το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και οι δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις προσδιορίζονται με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ανώτατη τιμή:

  • 50 λεπτά για τα εμφιαλωμένα νερά σε συσκευασία των 500 ml. και τα 70 λεπτά για τη συσκευασία των 750 ml.
  • 1,5 ευρώ για τον μονό καφέ ελληνικό, γαλλικό, εσπρέσο, τσάι ρόφημα και τοστ με ζαμπόν - τυρί και σάντουιτς με ζαμπόν - τυρί.

Διευκρινίζεται, ακόμη, ότι ενώ τα νερά και οι καφέδες είναι υποχρεωτικό να διατίθενται από τα συγκεκριμένα κυλικεία, δεν ισχύει το ίδιο για τον εσπρέσο μηχανής και για το τοστ και το σάντουιτς που είναι επιλογή του καταστήματος εάν θα διατίθεται. Οι παραπάνω τιμές ισχύουν ως ανώτατες μόνο για τους όρθιους πελάτες και όχι όταν τα προϊόντα σερβίρονται σε καθήμενους πελάτες, πράγμα το οποίο πρέπει να αναγράφεται σε αναρτημένη πινακίδα. Ακόμη, στις προκηρύξεις για την ανάθεση κυλικείων ιδιοκτησίας των παραπάνω οργανισμών και υπηρεσιών θα πρέπει να αναφέρεται η υποχρέωση για πώληση των συγκεκριμένων προϊόντων στις ανώτατες τιμές που προβλέπει η υπουργική απόφαση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η ρύθμιση δεν αφορά τα κυλικεία των δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα οποία υπάγονται σε σχετική διάταξη του υπουργείου Υγείας «περί κανόνων υγιεινής και καθορισμού προϊόντων που διατίθενται από τα κυλικεία δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μειώσεις τιμών για «ξεκάρφωμα» (2012-09-01 00:00:00.0)
Ηθη ελεύθερης αγοράς (2007-05-25 00:00:00.0)
Μικρές σελίδες (2003-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ