Παρασκευή 12 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Εδωσαν το «παρών» παρά τις πιέσεις

Παρά και ενάντια στην τρομοκρατία και τις απειλές που εξαπέλυσαν οι διευθύνσεις των σχολείων, οι μαθητές έδωσαν μαζικά το «παρών» στη μεγάλη κινητοποίηση της 10ης του Γενάρη στη Θεσσαλονίκη.

Κρούσματα τρομοκρατίας σημειώθηκαν στο 3ο ΕΛ Θεσσαλονίκης, στο 17ο Γυμνάσιο και 17ο ΕΛ θεσσαλονίκης, στο ΕΛ Ωραιοκάστρου και στο 1ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης αλλά και στο 1ο ΤΕΕ Κοζάνης. Στο 3ο ΕΛ η διεύθυνση του σχολείου κλείδωσε τους μαθητές μέσα αν κι οι μαθητές είχαν πάρει απόφαση να κατέβουν στην πορεία μετά από μαζική Γενική Συνέλευση. Στο 17ο Γυμνάσιο και 17ο ΕΛ Θεσσαλονίκης, που συστεγάζονται, οι διευθύνσεις των σχολείων κλείδωσαν τους μαθητές και των δύο σχολείων μέσα, τρομοκρατώντας τους μαθητές που είχαν πάρει απόφαση για κατάληψη. Στο Ενιαίο Λύκειο Ωραιοκάστρου η διεύθυνση δεν άφησε τους μαθητές να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση ενώ στο 1ο Γυμνάσιο έφτασαν σε σημείο να σπρώχνουν τους μαθητές, που έκαναν εξόρμηση με υλικό του ΣΑΣΘ. Ακόμα, στο 1ο ΤΕΕ της Κοζάνης ο υποδιευθυντής απειλούσε τους μαθητές ότι θα τους αποβάλει αν υλοποιήσουν την απόφαση του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου να κατέβουν στην πορεία.

  • Το διευθυντή του Ενιαίου Λυκείου Μύρινας και τους υπεύθυνους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λήμνου καταγγέλλει η Τοπική Επιτροπή Λήμνου του ΠΑΜΕ, για την απόφασή τους να διοργανώσουν μαθητικό ποδοσφαιρικό αγώνα με τη μετακίνηση των μαθητών του Λυκείου ως θεατών, προχτές, τη μέρα των κινητοποιήσεων για την Παιδεία. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, «αντί να πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, φρόντισαν όχι μόνο να μη μετακινήσουν τις ώρες ή τη μέρα διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα, αλλά και να τον εμφανίσουν ανταγωνιστικά ως προς το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, αφού οι μαθητές που θα παρακολουθούσαν τον αγώνα δε θα πάρουν απουσίες, ενώ όσοι θα πήγαιναν στο συλλαλητήριο θα έπαιρναν».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ