Σάββατο 13 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Ζωγραφική και σκίτσα

Εργο της Νατάσσας Πουλαντζά
Εργο της Νατάσσας Πουλαντζά
Η πρώτη ατομική έκθεση του Αδριανού, παρουσιάζεται (έως 27/1) στην γκαλερί «έκφραση γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α). Περιλαμβάνει πορτρέτα νεαρών κοριτσιών, φίλων και γνωστών, που απεικονίζονται - όπως σημειώνει η Ιρις Κρητικού - «σε ένα περιβάλλον γυμνό από μνήμες, χτισμένο απλά από χρώμα. Το ίδιο το φως, εξάλλου, απασχολεί καταφανώς το ζωγράφο. Οι εντάσεις του, τα σημεία αποφόρτισής του, τα βλέμματα που συστρέφονται όταν δεσμίδες φωτός τα περιτρέχουν με παρρησία. Τα σώματα, που λουσμένα στο φως, εξέρχονται σιωπηλά από το σκοτάδι. Και, πάνω απ' όλα οι σκιές, ως τόπος του μη - φωτός, από όπου γεννώνται και εκπορεύονται οι μικρές ανάσες της εικόνας».

  • Η γκαλερί «Qbox» (Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος αγορά), φιλοξενεί ατομική έκθεση της Νατάσσας Πουλαντζά με τίτλο «Πορτρέτα». Η δημιουργός χρησιμοποιεί ακριλικά χρώματα και ακουαρέλες πάνω σε καμβά και χειροποίητα χαρτιά, μεγάλου μεγέθους. Οπως γράφει η Πέγκυ Κουνενάκη στον κατάλογο, τα «πορτρέτα της», είναι «λουλούδια συνηθισμένα, καθημερινά, οικεία. Με διάθεση παιχνιδιού, με αρκετό χιούμορ κι άλλοτε με μελαγχολία..., η Νατάσσα Πουλαντζά μεταφέρει ανθρώπινες συμπεριφορές και διαθέσεις, σκηνοθετεί ατμόσφαιρες... Τα έργα της δε λειτουργούν μονοσήμαντα. Εκφράζουν υπαρξιακή αγωνία για τη μοναχικότητα που καθορίζει πλέον τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα και το θάνατο, θέτουν ερωτηματικά...».
  • «Μικρασιατικά πρόσωπα» είναι ο τίτλος της έκθεσης σκίτσων της Ελλης Σολομωνίδου - Μπαλάνου, που παρουσιάζεται (έως 19/1) στη Στοά του Βιβλίου (Πεζμαζόγλου 5). Διοργανώνεται από την Ενωση Σμυρναίων με την ευκαιρία των 70 χρόνων από την ίδρυσή της.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ