Κυριακή 14 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ρουκέτα με πολλαπλούς στόχους

Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την επίθεση με ρουκέτα στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ, το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Το χτύπημα έγινε δύο λεπτά πριν τις 6 π.μ. όταν από την οδό Λαμψάκου άγνωστοι εκτόξευσαν ρουκέτα, που έπληξε τον τρίτο όροφο της πρεσβείας, περνώντας δίπλα από το θυρεό της, που φαίνεται ότι ήταν ο στόχος. Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματίες.

Παρόλο που οι δρόμοι γύρω από το κτίριο της πρεσβείας είναι μόνιμα αποκλεισμένοι για λόγους ασφαλείας, τα μέτρα φύλαξης του κτιρίου είναι δρακόντεια (πολλές σκοπιές, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες της Αστυνομίας και πεζές περιπολίες), ενώ η περιοχή «σαρώνεται» από δεκάδες φανερές (και άγνωστο πόσες κρυφές) κάμερες, τίποτα δε φαίνεται να εμπόδισε τους δράστες όχι μόνο να εκτελέσουν το σχέδιό τους, αλλά και να διαφύγουν ανενόχλητοι...

Οπως ανακοίνωσε επίσημα η Αστυνομία, χρησιμοποιήθηκε ρουκέτα των 2,36 ιντσών. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση, αναγνωρίζεται ως «RPG» (πτυσσόμενο, με ενσωματωμένη τη ρουκέτα) με πρώτο έτος κατασκευής το 1962. Εχει ακτίνα δράσης 300 με 500 μέτρα. Εκτός όλων των άλλων, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά το πώς έφτασε στα χέρια των δραστών, ενώ αναζητείται και η ακριβής χώρα προέλευσης, καθώς αρκετές το κατασκευάζουν ακόμα. Πάντως, είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται στη χώρα μας για τέτοια ενέργεια.

Λίγο μετά την επίθεση και συγκεκριμένα στις 7.27 το ίδιο πρωί, άγνωστος τηλεφώνησε στην εταιρεία σεκιούριτι που φυλάει την πρεσβεία και ανέλαβε την ευθύνη για λογαριασμό της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Κατά την Αστυνομία, εξετάζεται η αξιοπιστία αυτού του τηλεφωνήματος.

Τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, όπως αναφέρθηκε, δείχνουν ότι όλος ο κρατικός κατασταλτικός οργανισμός, και όχι μόνο, βρίσκεται σε πλήρη δράση, για μια ενέργεια που, ανεξάρτητα από ποιους έγινε και από την ανάλογη ως τώρα εμπειρία, φαίνεται να έχει πολλαπλούς στόχους και πάντως είναι επικίνδυνη για το λαϊκό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ