Τρίτη 16 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στα μέτρα των φαβορί

Τουλάχιστον για τα φαβορί, μόνο... γρουσούζικη δεν αποδείχτηκε η 13η αγωνιστική, αφού εύκολα ή δύσκολα επικράτησαν των αντιπάλων τους. Στους κερδισμένους της ημέρας πάντως μπορεί να συγκαταλεχτούν η Ολυμπιάδα Πατρών και η ΑΕΚ. Οι Πατρινοί κατάφεραν να επιβληθούν στην έδρα τους του Πανελληνίου με 73-67 και να πάρουν βαθιά βαθμολογική ανάσα όσον αφορά το στόχο που έχουν για παραμονή στην κατηγορία. Μπελάδες γύρω από αυτό το θέμα κατάφερε να αποφύγει η ΑΕΚ μετά τη νίκη της με 79-73 επί της ΑΕΛ, αφού σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα γίνονταν σκούρα για την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή. Κατά τα άλλα η κούραση ήταν το κύριο στοιχείο των δυο από τους τρεις εκπροσώπους στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε το πιο εύκολο έργο. Αν και αγωνίστηκε στη Λάρισα με αντίπαλο την Ολύμπια δε συνάντησε κανένα πρόβλημα και νίκησε με 78-62. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός τα... χρειάστηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον οποίο νίκησε με 87-79 κυρίως χάρις στην ψυχραιμία των παικτών του σε καθοριστικά σημεία και όχι λόγω εμφανούς διαφοράς στην απόδοση. Πάντως στους «ερυθρόλευκους» το θέμα που «καίει» είναι αυτό του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, αφού το νέο παράπτωμά του (εμφανίστηκε ξενυχτισμένος στην προπόνηση της Παρασκευής) ανάγκασε τον Γκέρσον να τον αφήσει εκτός δωδεκάδας για μια ακόμη φορά. Το γεγονός όμως ότι αυτή τη φορά είχαμε και παρέμβαση της διοίκησης υπέρ του Ισραηλινού τεχνικού και με κριτική στον παίκτη είναι προάγγελος σημαντικών εξελίξεων.

Κουρασμένος εμφανίστηκε και ο Αρης, ωστόσο κατάφερε να νικήσει τον Απόλλωνα Πάτρας με 73-67. Η υποτίμηση του Μακεδονικού που ταλανίζεται από προβλήματα λίγο έλειψε να στοιχίσει στο Μαρούσι, που χρειάστηκε δυο παρατάσεις προκειμένου να επιβληθεί των «πρασίνων» με 103-91. Τέλος, εύκολη νίκη απέναντι στο Αιγάλεω πήρε ο Πανιώνιος με 84-67.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 25, Αρης 24, Ολυμπιακός 23, Πανιώνιος 22, ΠΑΟΚ 21, Ολύμπια Λάρισας 19, Μαρούσι 19, Αιγάλεω 18, ΑΕΚ 18, Πανελλήνιος 18, ΑΕΛ 16, Μακεδονικός 16, Απόλλων Π. 16.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ