Πέμπτη 25 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Δώστε λεφτά για την Υγεία!

Μαχητικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις χτες σε «Αγλαΐα Κυριακού» και «Σωτηρία»

Δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, αύξηση των δαπανών και μαζικές προσλήψεις προσωπικού, για να αντιμετωπιστούν οι δραματικές ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των παιδιών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και χρησιμοποιούνται σαν «άλλοθι» για τη συρρίκνωση πολύτιμων τμημάτων του νοσοκομείου, απαίτησαν χτες οι εργαζόμενοι με δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη.

Οι εργαζόμενοι είπαν δυναμικό «όχι» στην απόφαση της διοίκησης να μειώσει τις νεογνολογικές κλίνες του νοσοκομείου από 30 σε 20 και τα χειρουργικά τραπέζια από 12 σε 10, την ώρα μάλιστα που το νοσοκομείο μαζί με το «Αγία Σοφία» αντιμετωπίζουν περιστατικά απ' όλη την Ελλάδα. Οπως κατάγγειλαν, με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και της διοίκησης, κενές παραμένουν 179 θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού. Η αναμονή στα εξωτερικά ιατρεία φτάνει και τις 4-5 ώρες, προγραμματισμένα ραντεβού κλείνονται για μετά από 2-3 μήνες, στη μονάδα εντατικής νεογέννητων ένας νοσηλευτής είναι υπεύθυνος για τη νοσηλεία 11 νεογνών, ενώ στις παιδιατρικές κλινικές ένας νοσηλευτής είναι υπεύθυνος για τη νοσηλεία 50 παιδιών!

Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν και για τα χαράτσια στα δημόσια νοσοκομεία και προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων, εμποδίζοντας οποιαδήποτε πληρωμή απ' τους ασθενείς.

Στο «Σωτηρία»

Αποκλειστικά δημόσιο καθολικό δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους, αύξηση της χρηματοδότησης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, «όχι» στην αντιδραστική οδηγία για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τα σενάρια για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου υπό το μανδύα των λεγόμενων Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, απαίτησαν χτες και οι εργαζόμενοι του «Σωτηρία» και η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ, με δίωρη στάση εργασίας, συγκέντρωση στην πύλη και παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή του νοσοκομείου. Τέλος, οι εργαζόμενοι του «Αμαλία Φλέμινγκ» θα κάνουν σήμερα πορεία απ' το νοσοκομείο τους μέχρι το «Σισμανόγλειο», στα πλαίσια των καθημερινών τους κινητοποιήσεων για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ