Παρασκευή 26 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχαίο δράμα και σκηνοθεσία

Το Κέντρο Ερευνας και Πρακτικών Εφαρμογών Αρχαίου Ελληνικού Δράματος «Δεσμοί» διοργανώνει, τη Δευτέρα, (10πμ) στη «Στοά του Βιβλίου», ημερίδα με θέμα: «Η σκηνοθετική προσέγγιση του αρχαίου ελληνικού δράματος από τους Σωκράτη Καραντινό, Λίνο Καρζή, Κωστή Μιχαηλίδη και Τάκη Μουζενίδη».

Το 1998 το Κέντρο εγκαινίασε τον κύκλο συμποσίων με τίτλο «Η ερμηνεία του αρχαίου ελληνικού δράματος στον 20ό αιώνα: Η ματιά του σκηνοθέτη», με στόχο τη μελέτη και ανάλυση της σκηνοθετικής μεθόδου όσων αφιερώθηκαν στη σκηνική παρουσίαση του αρχαίου δράματος. Μέχρι σήμερα έχει μελετηθεί το συνολικό έργο των Φώτου Πολίτη, Δημήτρη Ροντήρη, Κάρολου Κουν και Αλέξη Σολομού.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν ηθοποιοί και σκηνοθέτες, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους τέσσερις προαναφερόμενους σκηνοθέτες και θεατρολόγοι: E. Ανδριανού, Γ. Βόγλης, Σ. Ευαγγελάτος, Θ. Καλλιγά, Θ. Καρζής, Ο. Τουρνάκη, Χ. Πάρλας, Α. Συνοδινού, Ε. Σοφρά, Φ. Ταξιάρχης.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, το ΚΕΠΕΑΕΔ - «Δεσμοί» ετοίμασε, με την αρωγή των εκδόσεων Gutenberg, αφιερωματικό τεύχος με την παραστασιογραφία των τεσσάρων σκηνοθετών, πλαισιωμένη από φωτογραφίες και αποσπάσματα της κριτικογραφίας της εποχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ