Παρασκευή 26 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρόνια «ψάχνουν»... τη λίστα

«Αγνοια» για την περίφημη λίστα του περιεχομένου των κοντέινερ που έφυγαν το 1991 από το Τατόι δήλωναν, ξανά και ξανά, οι αρμόδιοι υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. «Αγνοια» δήλωσε τώρα και ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, υπογραμμίζοντας ακόμη περισσότερο τις τεράστιες συν-ευθύνες των μεταδικτατορικών κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στο συγκεκριμένο θέμα.

«Εχουμε ζητήσει από τις υπηρεσίες, αν υπάρχει λίστα να μας την κοινοποιήσουν.(!) Οι προκάτοχοί μας δε μας κοινοποίησαν καμία τέτοια λίστα», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο υπουργός, αφήνοντας εκτεθειμένο και τον Γ. Βουλγαράκη, ο οποίος τις τελευταίες μέρες επιμένει ότι αυτά που έφυγαν από το Τατόι ήταν «οικοσκευή» και ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία κατέγραψε αυτά που δεν έπρεπε να φύγουν.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμιά λίστα... Ούτε της «οικοσκευής», ούτε των σχετικών με τον αρχαιολογικό νόμο αντικειμένων. Και αν κάπου υπάρχουν οι λίστες, ουδείς γνωρίζει πού βρίσκονται τα απροσδιόριστου είδους, μη καταγραμμένα επίσης αντικείμενα που περιλήφθηκαν στην «οικοσκευή» και τι αρχαιολογικά αντικείμενα περιλήφθηκαν! Στο μεταξύ χτες, στέλεχος της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο επιβεβαίωσε την άμεση εμπλοκή του οίκου «Κρίστις» στο «πακετάρισμα» της «οικοσκευής» από το Τατόι στο Λονδίνο, καθώς και ότι ο ιδιοκτήτης της πλήρωνε υπέρογκα ποσά για φύλακτρα στον οίκο δημοπρασιών όλα αυτά τα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ