Τρίτη 30 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διευκρίνιση της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου

Στα δημοσιεύματα της εφημερίδας (24/1 και 28/1) για το θέατρο «Εμπρός», απάντησε η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), στην οποία ανήκει το κτίριο και με την οποία είχε συνάψει τη μίσθωση ο Τάσος Μπαντής. Η ΚΕΔ διευκρινίζει: «Ο εκπρόσωπος των κληρονόμων του εκλιπόντος Τάσου Μπαντή, Παντελής Εσκιτζίογλου, ενημέρωσε την Εταιρεία για την πρόθεσή τους για άμεση παράδοση του κτιρίου, με δεδομένο ότι δεν επιθυμούσαν να συνεχίσουν τη λειτουργία του ως θεάτρου. Κατόπιν τούτου μεριμνήσαμε για την παραλαβή - παράδοση του κτιρίου από τον προαναφερόμενο, ενώ παράλληλα εξασφαλίσαμε τη φύλαξη του ακινήτου έναντι οιουδήποτε κινδύνου». Επίσης, η ΚΕΔ διευκρινίζει ότι η παράσταση που παιζόταν είχε ήδη κατέβει όταν η ΚΕΔ παρέλαβε το ακίνητο.

Το δημοσίευμά μας δεν είχε καμιά πρόθεση να κατηγορήσει την ΚΕΔ, η οποία πράττει ως οφείλει. Ισως λόγω μιας ιδιαίτερης ευαισθησίας απέναντι σε εστίες του πολιτισμού, να υπερβάλαμε όσον αφορά στις ενέργειες ενός απρόσωπου οργανισμού. Και πιθανόν οι ηθοποιοί που μας ενημέρωσαν να αγνοούσαν τις κινήσεις των κληρονόμων.

Τέλος, η ΚΕΔ διευκρινίζει: «Η εταιρεία μας αξιολογεί τη δυνατότητα άμεσης αξιοποίησης του ακινήτου με διαγωνιστική διαδικασία, στα πλαίσια των οριζομένων από το νόμο για τις προβλεπόμενες χρήσεις, επιδιώκοντας τη διασφάλιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου».

Πάντως, η παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού παραμένει ζητούμενο, ώστε να μην αλλάξει η χρήση του θεάτρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ