Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποχαιρέτησαν τον Αντώνη Κάππο

Τον Αντώνη Κάππο, αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά χθες το απόγευμα πλήθος κόσμου, παλιοί συναγωνιστές και σύντροφοί του στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου στο Αργος, όπου και έγινε η πολιτική κηδεία του.

«Ο σ. Αντώνης, όπως και χιλιάδες της γενιάς του, αψήφησαν το "Βασίλη κάτσε φρόνιμα να γίνεις νοικοκύρης" που διακονούσαν στην Κατοχή οι θιασώτες των ναζιστών και διάλεξε το δρόμο του αγώνα, της στράτευσης για την υπόθεση της εργατικής τάξης και του λαού μας, όπως και ο αδερφός του ο Κώστας», σημείωσε ο Γιώργος Θεοδοσίου, γραμματέας της ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ, απευθύνοντας τον ύστατο χαιρετισμό προς το νεκρό και πρόσθεσε: «Σε όποιο καθήκον σε καλούσε το Κόμμα και το κίνημα, ήσουν πάντα πρωτοπόρος. Φρόντιζες με μεγάλη αγάπη για τη νεολαία του Κόμματος και βοηθούσες με κάθε τρόπο τα νέα στελέχη. Την παρακαταθήκη που άφησες, σ. Αντώνη, όλοι οι κομμουνιστές και ειδικότερα εμείς οι νεότεροι την κάνουμε όρκο για τη συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική νίκη, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας».

Για τον Αντ. Κάππο μίλησαν επίσης παλιοί συναγωνιστές και φίλοι του. Μεταξύ άλλων, οι Νίκος Γκιαούρης, Γιώργος Τρικαλινός και ο ανιψιός του Δημήτρης Παπαδόπουλος. Στην πολιτική κηδεία παραβρέθηκαν ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ, ο Βασίλης Σωτηρόπουλος νομάρχης Αργολίδας, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ