Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
42ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Κρίσιμο ζήτημα η καταδίκη της γραμμής της συναίνεσης

Ξεκίνησαν χτες οι εργασίες, με τις δυνάμεις της ΔΑΣ να απευθύνουν κάλεσμα ανατροπής των συσχετισμών

Τη διατήρηση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό ως μηχανισμού στήριξης των εργοδοτών και των κυβερνήσεων, σε βάρος των δικαιωμάτων των χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο, επιβεβαίωσαν ουσιαστικά και χτες, πρώτη μέρα των εργασιών του 42ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Η λογική των «κοινωνικών διαλόγων», του εφικτού και ρεαλιστικού, που ακολουθούν πιστά χρόνια τώρα οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση», κυριάρχησε στις τοποθετήσεις τους.

Στον αντίποδα, οι ταξικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» ανέδειξαν την πραγματική αιτία των προβλημάτων των εργαζομένων, η οποία δεν είναι άλλη από την πολιτική στήριξης του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων του δικομματισμού και των συμμάχων τους σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. Απηύθυναν κάλεσμα στους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου να αδυνατίσουν τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της συναίνεσης που ευθύνονται για το σύνολο των προβλημάτων των εργαζομένων. Να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που αποτελούν εγγύηση στους αγώνες που έρχονται. Να οικοδομήσουν έναν ισχυρό αγωνιστικό ταξικό πόλο στον Επισιτισμό - Τουρισμό, που θα αγωνίζεται για όσα τους στερούν. Κάλεσμα που για τις δυνάμεις της ΔΑΣ, όπως διαβεβαίωσαν και χτες, αποτελεί καθημερινό στόχο πάλης μέσα στους χώρους δουλιάς, στα συνδικάτα. Εκεί που δίνουν τη μάχη για τα προβλήματα των εργαζομένων, για τη συσπείρωση και το συντονισμό του αγώνα τους.

Στο συνέδριο, εκ μέρους του ΚΚΕ, χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής του Κόμματος Τάκης Τσιόγκας, ο οποίος αναφέρθηκε και στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθούνται στο χώρο της Παιδείας. Σημείωσε την προκλητική πολιτική στήριξης των εργοδοτών από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στον κλάδο είναι από τους πιο κακοπληρωμένους, με συμβάσεις γαλέρας, η μερική απασχόληση οργιάζει, το ίδιο και η τρομοκρατία και οι απολύσεις. «Ο αγώνας της εργατικής τάξης θα είναι αποτελεσματικός όσο δυναμώνει η αντιμονοπωλιακή αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση και ενότητα, για τη διεκδίκηση βαθιών ριζικών αλλαγών στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας», κατέληξε μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ