Κυριακή 4 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Ορος «ζωής» η αγωνιστική συσπείρωση

Συγκροτήθηκε την περασμένη Κυριακή Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις απο τους νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Αποψη από την πορεία που ακολούθησε τη συγκέντρωση των ΕΒΕ, που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα στην Αθήνα
Αποψη από την πορεία που ακολούθησε τη συγκέντρωση των ΕΒΕ, που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα στην Αθήνα
Καταγγέλλοντας την τακτική της αδράνειας που ακολουθούν οι ηγεσίες της πλειοψηφίας στις διοικήσεις ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, αλλά και της συμπόρευσης με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, μια σειρά από οργανώσεις και συνδικαλιστές των ΕΒΕ αποφάσισαν την περασμένη Κυριακή να συσπειρώσουν και να συντονίσουν τις αγωνιστικές δυνάμεις του κλάδου με επίκεντρο το Ασφαλιστικό. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα έξι ομοσπονδιών εν ενεργεία και συνταξιούχων, δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνδικαλιστές από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν σε σύσκεψη στην Αθήνα, συγκρότησαν Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό, με πρώτο «στόχο» το Προεδρικό Διάταγμα 258/2005, το οποίο ανατρέπει βάναυσα τους όρους ασφάλισης και συνταξιοδότησης του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Ομοσπονδίες Στεγνοκαθαριστηρίων, ΕΒΕ Λευκάδας, Πρέβεζας, Καρδίτσας, Λέσβου, Χίου, Νίκαιας, Εμπορικών Συλλόγων ΒΔ Ελλάδας, Ξύλου, Ελαφρών Φορτηγών, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΟΒΣΑ, Υδραυλικών, Φωτογράφων, Εμποροραπτών - Ραπτών, Υποδηματοποιών και η Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ, καθώς και εκπρόσωποι δεκάδων σωματείων και συνδικαλιστές από όλη την Ελλάδα.

Στη σύσκεψη εκλέχτηκε Γραμματεία, που αποτελείται από τους Π. Γαλανόπουλο, Γ. Σιγάλα, Γ. Χιώνη, Δ. Σβορώνο, Σ. Βουλαμάκη, Γ. Πασαλιμανιώτη, και Π. Μαυρίκη. Τις αμέσως επόμενες μέρες, αναμένεται και η διαμόρφωση συγκεκριμένου προγράμματος δράσης με εκδηλώσεις, συσκέψεις και κινητοποιήσεις. Η δημιουργία του συντονιστικού οργάνου βασίστηκε στην ανάγκη αγωνιστικής αντιπαράθεσης με τις προωθούμενες ανατροπές στο Ασφαλιστικό, αλλά και στη διαπίστωση ότι υπάρχουν διάσπαρτες ισχυρές αγωνιστικές δυνάμεις που επιθυμούν να μπουν σ' αυτόν τον αγώνα. Εξάλλου οι πρώτες κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό έγιναν ήδη, μια μέρα μετά τη συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα - την περασμένη Δευτέρα - σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, καθώς και συνδικαλιστική σύσκεψη στη Λάρισα.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) για την απόσυρση του ΠΔ 258/05 ήταν μαζική και ιδιαίτερα μαχητική. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα μέτρα που παίρνονται σε βάρος της μικρής εμπορικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Δευτέρας από το Σύλλογο Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης. Οι αναφορές, μεταξύ άλλων, στη δραματική πτώση του τζίρου, στην ανεργία και στη γενικότερη οικονομική δυσπραγία, αλλά και στην υπονόμευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, έδωσε το «στίγμα» της κινητοποίησης. Στη Λάρισα την ίδια μέρα, σε σύσκεψη που έλαβαν μέρος ΕΒΕ από όλη τη Θεσσαλία, υπογραμμίστηκε το καίριο χτύπημα που δίνεται στο Ασφαλιστικό του κλάδου και η ανάγκη αγωνιστικής ετοιμότητας.


Ρεπορτάζ
Γιώργος ΦΛΩΡΑΤΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό (2007-06-13 00:00:00.0)
Πανελλαδική δράση στις 20 του Ιούνη (2007-06-09 00:00:00.0)
Η δραστηριότητα των συνδικάτων (2005-01-16 00:00:00.0)
Βάρος στην αγωνιστική συσπείρωση (2004-10-15 00:00:00.0)
Θα συσκεφθούν για το ασφαλιστικό (2001-02-22 00:00:00.0)
Απαιτούνται αγωνιστικές πρωτοβουλίες από τη ΓΣΕΒΕΕ (1997-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ