Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Βάρος στην αγωνιστική συσπείρωση

Κρίσιμο ζήτημα η μαζική συμμετοχή στη συνδικαλιστική σύσκεψη στις 25 του Οκτώβρη, προσανατολισμός για κινητοποίηση στα τέλη του Νοέμβρη

Μέτωπο ενάντια στην ηττοπάθεια και στις θεωρίες αναποτελεσματικότητας των αγώνων ανοίγουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και σωματεία των ΕΒΕ, με στόχο τη διεκδίκηση λύσεων για τα οξυμένα προβλήματα των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων ενάντια στην ασκούμενη πολιτική. Στην κατεύθυνση αυτή διοργανώνεται η συνδικαλιστική σύσκεψη στις 25 του Οκτώβρη στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνδέσμου Υδραυλικών. Ηδη τις τελευταίες μέρες εντείνονται οι διεργασίες για τη μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη, που θεωρείται ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του αγωνιστικού πόλου του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ.

Η οργάνωση της σύσκεψης συζητήθηκε σε σύσκεψη το βράδυ της Τετάρτης με τη συμμετοχή των μελών της διοίκησης της ΟΒΣΑ, προέδρων σωματείων και συνδικαλιστών από πολλά σωματεία του χώρου στην Αθήνα. Αποφασίστηκε να προταθεί στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης η πραγματοποίηση αγωνιστικής κινητοποίησης στις 29 του Νοέμβρη, έτσι ώστε να εκφραστεί και έμπρακτα η διάθεση να ταραχτούν τα «στάσιμα νερά» του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ. Εμφαση δόθηκε από τους συνδικαλιστές στην ανάγκη ενότητας δράσης και στην ενεργοποίηση των σωματείων.

Ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ, Π. Γαλανόπουλος, τόνισε αρχικά ότι η σύσκεψη στις 25 του Οκτώβρη έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς με τις μέχρι τώρα ενέργειες της κυβέρνησης αποδείχτηκε πως τίποτα δεν έχουν να περιμένουν από αυτή οι ΕΒΕ. Ταυτόχρονα, οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών παρατάξεων της πλειοψηφίας στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα ευθυγραμμίζονται με τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και της κυβέρνησης.

Κεντρικά προβλήματα που απασχολούν όλους τους μικρούς ΕΒΕ, ανεξάρτητα από κλάδους, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, η χρηματοδότηση, συζητήθηκαν στη σύσκεψη. Δόθηκε μάλιστα η κατεύθυνση να συνεδριάσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων, να τεθεί το ζήτημα της συμμετοχής στη σύσκεψη και να συγκεντρωθούν τα επιμέρους προβλήματα ώστε να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Από αρκετούς συνδικαλιστές μπήκε το ζήτημα της ενότητας δράσης των Σωματείων κόντρα στην περιχαράκωση. Συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα του «κοινωνικού διαλόγου», που χρησιμοποιείται από τις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος για το ευκολότερο πέρασμα της εχθρικής προς τους μικρούς ΕΒΕ πολιτικής. «Είμαστε υπέρ του διαλόγου, αλλά εκείνου που γίνεται με τη δύναμη των Σωματείων, μέσα σε συνθήκες αγώνα. Εξάλλου αυτή είναι και η μόνη δύναμή μας, η κινητοποίηση του κόσμου», επισημάνθηκε στη σύσκεψη.

Οι προσπάθειες για την όσο γίνεται πιο μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη στις 25 του Οκτώβρη συνεχίζονται, κόντρα και στην εμπειρία από προηγούμενες κινητοποιήσεις, όταν ορισμένοι συνδικαλιστές λειτούργησαν αρνητικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ