Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΣΑΜΙΝΑ»
«Δε δούλεψε τίποτα!»

Αγανακτισμένοι για τα πλοία που ταξιδεύουν ακόμα και σήμερα αλλά και για την ατιμωρησία των εφοπλιστών και των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς με δική τους ευθύνη ταξίδευε το «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», που βούλιαξε πριν 6,5 χρόνια στη θάλασσα της Πάρου και πήρε μαζί του 80 ανθρώπους, είναι οι συγγενείς των θυμάτων και οι ναυαγοί που έρχονται κάθε μέρα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να καταθέσουν.

«Το καράβι ήταν για γέλια, δεν μπορούσε να σου εμπνεύσει καμία εμπιστοσύνη», είπε στο δικαστήριο ο επιβάτης Γιώργος Παπαχριστοδούλου. «Για μένα φταίει κύρια η εταιρεία. Επρεπε να έχει το καράβι τέλειο και δε δούλεψε τίποτα. Οι βάρκες δεν κατέβαιναν, τα σωσίβια δεν ήταν καλά, η ηλεκτρομηχανή ανάγκης δε δούλεψε!» Ο Γ. Παπαχριστοδούλου κατήγγειλε επίσης τους ελεγκτικούς μηχανισμούς όπως ο Κλάδος Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων, ο «Ελληνικός Νηογνώμονας», αλλά και το Λιμεναρχείο, καθώς το «ΣΑΜΙΝΑ» όταν βούλιαξε είχε τα δικά τους χαρτιά στα συρτάρια του που το χαρακτήριζαν «αξιόπλοο».

Χτες επίσης κατέθεσαν ο Δημ. Κυριακουλόπουλος, λιμενικός την περίοδο του ναυαγίου στην Πάρο, ο λιμενικός Αλεξ. Λυμπερίδης και ο επιβάτης Γ. Παπαγεωργίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ