Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Αρχίζει την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής

Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και των εισηγητών των κομμάτων αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη 14 Φλεβάρη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Θα συνεχιστεί την επόμενη μέρα, Πέμπτη 15 Φλεβάρη, όπου, κατά πληροφορίες, θα συζητηθεί και η ενότητα η οποία περιλαμβάνει και το άρθρο 16 για την ιδιωτικοποίηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Ολομέλεια θα επανέλθει την Τρίτη 20 Φλεβάρη και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 22 Φλεβάρη, με την πρώτη ψηφοφορία επί των άρθρων που θα προταθούν για αναθεώρηση στην επόμενη Βουλή, ενώ θα ακολουθήσει στις 22 Μάρτη η δεύτερη και οριστική ψηφοφορία, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Εξάλλου απαντώντας σε επιστολή της προέδρου της Βουλής Αν. Ψαρούδα - Μπενάκη, η οποία ζητά διευκρινίσεις για το αν θα αποσυρθούν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ από την αναθεώρηση που εξακολουθούν να είναι κατατεθειμένες, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Δ. Ρέππας με επιστολή του αναφέρει: «Δε συμμετέχουμε στην αναθεωρητική διαδικασία με οποιοδήποτε τρόπο». Απαιτείται, δήλωσε, «η εξαρχής ανάληψη πρωτοβουλίας από την επόμενη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ