Τετάρτη 9 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο και μουσική στην Πάτρα

«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη με τους Γ. Μόρτζο, Κ. Καζάκο κ.ά. (14/8)
«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη με τους Γ. Μόρτζο, Κ. Καζάκο κ.ά. (14/8)
Παραστάσεις αρχαίου, κλασικού, νεοκλασικού, σύγχρονου και λυρικού θεάτρου, καθώς και συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής περιλαμβάνει το φετινό 19ο Φεστιβάλ Πάτρας. Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στον Αριστοφάνη και την Αττική κωμωδία, ενώ θα πραγματοποιηθούν και 5 σεμινάρια διακεκριμένων καθηγητών καθώς και 4 εκθέσεις ζωγραφικής. Με απόφαση επίσης του ΔΣ φέτος θα τιμηθούν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Βασίλης Παπαβασιλείου, ο Γιώργος Αρμένης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Χρίστος Τσάγκας και ο Σπύρος Φωκάς για την πολύχρονη προσφορά τους.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη από το θίασο «Ράμπα» με τους Κ. Καζάκο, Γ. Μόρτζο κ.ά. (14/8). «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο με τους Γρηγόρη Βαλτινό, Στέφανο Κυριακίδη κ.ά. (16/8). «Σινάνης» του Δ. Βυζάντιου από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, με τους Παύλο Χαϊκάλη, Ελένη Γερασιμίδου κ.ά. (18/8). Συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου (21/8). «Ειρήνη» του Αριστοφάνη» με τους Γιώργο Παρτσαλάκη, Σωτήρη Τζεβελέκο κ.ά. (23/8). «Μαντζουράνα στο κατώφλι - γάιδαρος στα κεραμίδια» του Γ. Αρμένη, με τον ίδιο και τους Ν. Δαδινόπουλο, Π. Τσαρούχα κ.ά. από τα ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και Σερρών (29/8). «Ιππής» του Αριστοφάνη από τη Θεατρική Εξοδο Αιγαίου (30/8).

Ο Σεπτέμβρης ξεκινάει με την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας (1/9). Ακολουθούν: Συναυλία των Διονύση Τσακνή - Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (3/9). «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το θέατρο «Πολιτεία» και «Μεταξουργείο» (4/9). Συναυλία με την Ορχήστρα Λευκορωσίας (5/9). «Το μελτεμάκι» του Π. Χορν από τα ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και Βορείου Αιγαίου (6/9). Βραδιά αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας (7/9). «Η θαυμαστή μπαλωματού» του Λόρκα με τους Χρ. Τσάγκα, Σπ. Φωκά κ.ά. (8/(0. «Η στρίγκλα που έγινε αρνάκι» με τους Μαίρη Βιδάλη, Ζαχαρία Ρόχα κ.ά. (9/9). Συναυλία Παντελή Θαλασσινού (10/9). «Εδουάρδος Β΄» του Μάρλοου από το «Θέατρο Νέου Κόσμου» (13/9). Βραδιά Οπερέτας (14/9). «Αχαρνής» από το θέατρο «Κνωσός» (15/9). «Ο μύθος των Ατρειδών» Αισχύλου - Σοφοκλή - Ευριπίδη από τη Θεατρική Τέχνη (16/9). Συναυλία Νέου Κύματος: Αστεριάδη, Κουμιώτη, Παππάς, Ζωγράφος, Θωμόπουλος (17/9). Χορωδία Καθολικών - Λυρική Βραδιά για φιλανθρωπικό σκοπό (20/9). «Ο τσάρος με τη μακριά γενειάδα» από το Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου (22/9). «Πλούτος» του Αριστοφάνη από το ΚΘΒΕ (24-25/9). «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά» του Χ. Κ. Αντερσεν από τη θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Πατρών (26/9). «Δαίδαλος και Ικαρος» από το θέατρο «Οραμα» του Κ. Πρέκα. Εθνική Λυρική Σκηνή (28-30/9). «Νεφέλες» του Αριστοφάνη με τους Θύμιο Καρακατσάνη, Γιώργο Μούτσιο, Βασίλη Κολοβό (2-3/10).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ