Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πλήρης και ουσιαστική Πρόνοια για τους συνταξιούχους

Συνάντηση με εκπροσώπους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων
Από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες συνταξιούχοι, οι διεκδικήσεις και οι αγώνες τους αποτέλεσαν τα θέματα της συνάντησης που είχε χτες αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΤΑΕ, ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Οι αυξήσεις που η κυβέρνηση λέει ότι θα δώσει στους συνταξιούχους, από 0,50 λεπτά έως 1,2 ευρώ την ημέρα, είναι όχι μόνο εξευτελιστικές, είναι απαράδεκτες και δείχνουν ακριβώς την αντιλαϊκότητα της κυβέρνησης, δείχνουν ακριβώς ότι τα κροκοδείλια δάκρυα που έριξαν προεκλογικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν μόνο για την κάλπη. Η δική μας θέση είναι όχι μόνο να υπάρξει ουσιαστική αύξηση των συντάξεων, αλλά και ταυτόχρονα, εδώ και τώρα, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ώστε οι συνταξιούχοι να έχουν πλήρη και ουσιαστική περίθαλψη, πρόνοια στα θέματα της υγείας. Επιπλέον θεωρούμε ότι εδώ και τώρα - δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να πάει χαμένος - πρέπει να διασφαλιστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι, ένα σύστημα προστασίας των ηλικιωμένων που δεν μπορούν να ζουν μόνοι. Να μπει ένα τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση των λεγόμενων "οίκων ευγηρίας"».

Ο Διαμαντής Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, εκ μέρους των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών των συνταξιούχων, στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Από την πλευρά του ΚΚΕ εκφράστηκε η συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά μας καθώς και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί από την πλευρά του ώστε αυτά τα προβλήματα να προωθηθούν στη Βουλή, αλλά και έξω από τη Βουλή. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι που να δικαιωθούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ