Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εχασε τη ζωή του στην προπόνηση

Ο θάνατος του 15χρονου αθλητή της Ολύμπια αναδεικνύει τις εγκληματικές ελλείψεις

Ενας ακόμα νεαρός αθλητής έχασε τη ζωή του την ώρα της προπόνησης. Πρόκειται για τον 15χρονο Χρήστο Ελ. Κουτσικούλη, από τη Λάρισα, αθλητή του παιδικού τμήματος της ομάδας μπάσκετ Ολύμπια Λάρισας. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο γυμναστήριο του 7ου Γυμνασίου της πόλης, στο οποίο και φοιτούσε, στη συνοικία «Τούμπα». Ο 15χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο, έπεσε προς τα πίσω με το κεφάλι και αμέσως του «γύρισε» προς τα μέσα η γλώσσα. Ο προπονητής του δεν κατάφερε να του βγάλει έξω τη γλώσσα, ενώ ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον νεαρό αθλητή στο Γενικό Νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί, διαπίστωσαν ότι δεν είχε καθόλου πίεση, ήταν κρύος, ενώ προσπάθησαν με καρδιαναπνευστικές κινήσεις να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Ο 15χρονος, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ομάδας του, δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, καθώς είχε προσκομίσει και τη σχετική ιατρική γνωμάτευση που απαιτείται. Βεβαίως, ίσως και να κατάφερνε να κρατηθεί στη ζωή, αν στο χώρο της προπόνησής του, που ας σημειωθεί χρησιμοποιείται από παιδικά τμήματα ομάδων μπάσκετ, βρισκόταν γιατρός και ασθενοφόρο, καθώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο θάνατός του ήρθε να προστεθεί στους πολλούς άλλους θανάτους νέων αθλητών, οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους στο βωμό της εγκληματικής αδιαφορίας των κυβερνώντων, που δε λαμβάνουν μέτρα προστασίας για την υγεία. Κάτι που κάνει ολοφάνερο ότι η ευθύνη για την παντελή απουσία αθλητιατρικής υποδομής στη χώρα μας και η ανυπαρξία μέτρων για ασφαλείς συνθήκες διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων, ανήκει στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που με την πολιτική τους έχουν μετατρέψει τον αθλητισμό σε εμπόρευμα, υπέρ των κερδοσκοπικών συμφερόντων των ιδιωτών που λυμαίνονται το χώρο.

  • Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον άδικο χαμό του νεαρού παίκτη εξέδωσαν η Ολύμπια Λάρισας και η ΑΕΛ.

Ε. ΤΖΗΚΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ